trist episodi

Gravíssims insults racistes a Marega, del Porto, en la Lliga portuguesa

El davanter va abandonar el camp fart de les ofenses que rebia per part d'aficionats del Guimarães

Guimaraes (Portugal), 16/02/2020.- FC Porto’Äôs Marega reacts during the Portuguese First League soccer match between Vitoria de Guimaraes and FC Porto, held at D. Afonso Henriques stadium in Guimaraes, Portugal, 16 February 2020. EFE/EPA/HUGO DELGADO

Guimaraes (Portugal), 16/02/2020.- FC Porto’Äôs Marega reacts during the Portuguese First League soccer match between Vitoria de Guimaraes and FC Porto, held at D. Afonso Henriques stadium in Guimaraes, Portugal, 16 February 2020. EFE/EPA/HUGO DELGADO / HUGO DELGADO (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Moussa Marega, jugador del Porto, va abandonar el terreny de joc, envoltat d’una gran tensió, en el minut 68 del partit que va enfrontar diumenge a la nit el seu equip amb el Vitória de Guimarães, fart dels insults de caràcter racista que rebia per part de la grada local. El davanter internacional de Mali, també amb nacionalitat francesa, havia militat anteriorment en el conjunt de Guimarães, que va pagar, de forma incomprensible, i amb ofenses racistes la derrota de l’equip, sobretot després que Marega marqués el que va suposar el gol de la victòria del conjunt visitant (1-2).  

El jugador, després de marcar el gol, se’n va atipar i va decidir abandonar el terreny de joc, malgrat la insistència tant dels seus companys com dels rivals perquè desistís. Els crits racistes des de la grada del Vitória de Guimarães van ser respostos per Marega amb els polzes cap avall i prenent el camí dels vestidors.

Durant tres minuts els jugadors no van aconseguir convèncer el futbolista malià, mentre el tècnic Sérgio Conceição cridava al públic «això és una vergonya», alhora que molts aficionats, conscients de la gravetat dels insults racistes, van començar a corejar el nom de Marega.

El jugador va mostrar, acabat el partit, la seva indignació pel que havia passat, a través de les xarxes socials, on també va trobar la solidaritat de nombrosos aficionats i companys de professió com va ser el cas del seu company Iker Casillas.  El davanter del Porto es va mostrar especialment molest amb els àrbitres per mostrar-li una targeta groga per defensar el color de la seva pell.

Nascut a Les Uli (Essonne, França), de pares malians, Marega va començar la seva carrera a l’Évry FC, la va continuar després a l’Amiens SC, tot i que en el mercat d’hivern del 2014 va ser traspassat a l’Espérance Sportive de Tunísia, on no va poder debutar a causa de problemes burocràtics.

Trajectòria portuguesa

Notícies relacionades

El gener del 2015 va començar la seva trajectòria a Portugal, amb el Marítimo. El gener del 2016, l’Sporting de Portugal i Porto van pugnar per contractar-lo durant el mercat d’hivern. Aquest últim club el va fitxar per 40 milions d’euros, tot i que a l’estiu d’aquell any va ser cedit al Vitória de Guimarães. Va tornar al Porto la temporada 2017-18. 

En l’apartat internacional, Marega va debutar el 25 de març del 2015 amb la selecció de Mali, en un amistós contra el Gabon celebrat a França. Va disputar les Copes d’Àfrica del 2017 i del 2019.

Temes:

Racisme Portugal