Fi del conflicte

Els clubs femenins ratifiquen el primer conveni col·lectiu

L'associació ha ratificat l'acord amb deu vots a favor, dues abstencions i dos vots en contra

fcbf

fcbf

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El president de l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), Rubén Alcaine, va anunciar aquest dilluns que la Junta de Divisió de la màxima categoria va ratificar el primer conveni col·lectiu per a les futbolistes de Primera Divisió. La votació secreta va acabar amb deu vots a favor, dues abstencions i dos vots en contra.

Notícies relacionades

«Estem molt satisfets. Ha costat moltíssim temps, però ens trobem en disposició de firmar el primer conveni col·lectiu», va dir Rubén Alcaine al començament d’una sessió informativa celebrada aquest dilluns. La subscripció del text acordat el 20 de desembre amb els sindicats AFE i Futbolistas On es produeix una vegada trobada la «viabilitat» per assumir les condicions pactades. Això és, 16.000 euros bruts anuals per jugadora per a contractes a temps complet i 12.000 euros bruts anuals per a contractes a temps parcial.

Perquè l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) pugui emprendre la firma del primer conveni col·lectiu de les futbolistes de la Primera Divisió «ha sigut clau» Mediapro, que ha ofert als clubs la quantitat de diners que necessitaven. Aquesta setmana està previst que s’informi de quan se celebrarà l’acte públic de firma.