L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

El desafiament de l'Espanyol a Sevilla sense Raúl de Tomás

«Hi anem amb la mentalitat de donar la cara, no podem deixar passar oportunitats», assegura Abelardo

rpaniagua51534418 grafcat9352  sant adri  del besos  barcelona   30 12 2019   200102172539

rpaniagua51534418 grafcat9352 sant adri del besos barcelona 30 12 2019 200102172539 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Alliberat de l’enorme llosa que suposava la maledicció de no guanyar a casa, l’Espanyol es prepara per a un altre desafiament. Dotze partits va necessitar l’equip periquito per trencar la seva mala ratxa a Cornellà i aquest diumenge, en el mateix horari del vermut que contra el Mallorca, visita un estadi que se li resisteix des de fa nou anys. El bloc d’Abelardo s’examina contra el Sevilla de Julen Lopetegui, que també arriba al partit amb urgències. Una ensopegada podria costar-li el càrrec, a l’exseleccionador espanyol.

«El Sevilla té un equipàs, la seva derrota a Vigo el fa més perillós. Sortiran al 200%. El seu objectiu és la Champions i ara són cinquens, que tampoc és cap desastre. Julen és un entrenador top, serà un partit molt difícil», va explicar Abelardo aquest dissabte abans de conèixer una terrible notícia: la baixa de Raúl de Tomas, el referent ofensiu de l’equip que portava cinc gols en cinc partits. El punta té molèsties a l’adductor. Tampoc jugaran David López, amb molèsties en el bessó, ni Dídac Vilà, sancionat.

Sense complexos

El tècnic asturià tem «un ritme alt» de partit i només pensa a igualar la intensitat del seu adversari sense cap complex. «Si no creiem que podem guanyar ens quedem aquí i no viatgem. Podem competir contra qualsevol, ho hem demostrat. Dels cinc partits que hem disputat des que soc aquí, només n’hem perdut un. Anem amb aquesta mentalitat de donar la cara, nosaltres no podem deixar passar oportunitats. Cal lluitar cada partit com si fos l’últim». 

«El Sevilla és un equipàs. La seva derrota a Vigo el fa més perillós. Julen és un entrenador ‘top’ i sortiran al 200%», diu el tècnic periquito

El conjunt català segueix últim de la Lliga, igual que quan el Pitu va arribar a la banqueta en plenes festes nadalenques. L’estat d’ànim, no obstant, és totalment diferent. Després de sumar 8 punts de 15, la salvació comença a veure’s una mica més factible. Ja no es percep com un miracle. L’Espanyol s’ha reanimat, el vestidor hi creu i l’afició està bolcada amb l’equip. Tot suma.

Ratificar la soferta victòria contra el Mallorca amb un resultat positiu a Sevilla seria la millor medecina per mantenir aquesta pujada en la primera de les tres sortides consecutives del bloc periquito. Dijous viatjarà a Anglaterra per enfrontar-se amb el Wolverhampton en la represa de l’Europa League, i el diumenge següent arribarà una altra prova a Valladolid. A l’Espanyol, centrat a evitar el seu primer descens en 26 anys, se li acumula la feina.

Mantenir la solidesa

Sis derrotes i dos empats és el trist bagatge de les vuit últimes visites de l’Espanyol al Sevilla. L’últim triomf va tenir lloc el 15 de gener del 2011 gràcies a dos gols de Callejón (1-2). Per liquidar aquesta estadística el tècnic intentarà mantenir la solidesa mostrada des de la seva arribada, però no serà fàcil per les baixes.

Notícies relacionades

 

Pedrosa, Iturraspe i Ferreyra tornen a la llista del Pitu, que haurà d’introduir novetats. Víctor Sánchez pot entrar al doble pivot amb Marc Roca mentre que Vargas podria tenir un lloc a l’onze.