segona divisió

El Girona guanya una vida extra en la lluita per l'ascens en el minut 94

Manu Saiz firma la victòria dels de Montilivi davant de la muralla defensiva de l'Osca (1-0)

zentauroepp52192056 dep200208182348

2
Jordi Danès

Un gol al límit de Samu Saiz quan el partit agonitzava va donar la victòria i alguna cosa més al Girona: una vida extra en aquesta carrera cap a l’ascens directe que ara està a només cinc punts quan fa només quatre jornades va arribar a estar-ne a onze. Els blanc-i-vermells van trobar en el minut 94 els fruits als seus 95 minuts de sacrifici i van superar un Osca que va venir a aguantar el 0-0 i gairebé es va sortir amb la seva.

L’equip de Pep Lluís Martí va ser el dominador absolut. Amb la pilota i també sense. El treball defensiu va ser encomiable (ni una sola rematada de l’Osca entre els tres pals en tot el partit) i l’ofensiu també va ser notable, si bé aquí va tenir problemes per traduir el domini en ocasions i les ocasions en gols.

Suma d’intents erms

Ja en la primera part, el Girona va acabar inclinant el camp cap a la porteria visitant, però la parella de centrals de l’Osca va estar impecable i tant Insúa com Pulido van ser un malson per a Stuani que, malgrat el ferri marcatge, va tenir la millor oportunitat després d’un córner executat per Aday (41). El Girona ho va intentar per les bandes, però pràcticament totes les centrades van ser interceptades o allunyades per la defensa aragonesa, que semblava tenir un imant.

No van canviar les coses després del descans més enllà que el Girona va intensificar el seu domini fins a tancar l’Osca a la seva parcel·la. Mafeo i Aday per la dreta i Brian Oliván i Brandon per l’esquerra van trobar vies de penetració, però no van encertar en la passada definitiva. Granell, com va passar a Fuenlabrada, va provocar una expulsió (de Rafa Mir, en un córner favorable a l’Osca) i amb un home més, els locals es van llançar a l’atac.

Samu Saiz, que va rellevar Borja García, va tenir molt protagonisme en cada acció ofensiva dels blanc-i-vermells. Martí ho va posar tot sobre la gespa amb l’entrada del debutant Rivera i de Gallar. Precisament, amb els tres exjugadors de l’Osca sobre el camp va arribar el gol que va fer esclatar Montilivi. Una pilota dividida a l’àrea va quedar als peus de Samu Saiz, que la va introduir per l’únic forat que hi havia en una porteria sense porter, però plena de jugadors visitants que van intentar evitar, sense èxit, que la pilota arribés a la xarxa. I Montilivi va esclatar.

Fitxa

Girona: Riesgo; Maffeo, Alcalá, Juanpe, Brian Oliván; Granell, Gumbau (Rivera, 86’); Aday (Gallar, 86’), Borja García (Samu Saiz, 68’), Brandon; i Stuani.
Huesca: Álvaro Fernández; Pedro López, Insúa, Pulido, Luisinho (Javi Galán, 58’); Eugeni (Sergio Gómez, 76’), Pedro Mosquera, Miquel Rico; Raba (Okazaki, 54’), Rafa Mir i David Ferreiro.
Gol: 1-0 (94’) Samu Saiz.
Àrbitre: Milla Alvendiz, del comitè andalús. Grogues: als locals Juanpe (29’), Gumbau (34’), Brian Olivan (82’) i Samu Saiz (94’) i als visitants Luisinho (11’), Insúa (64’), Pulido (92’). Vermelles: directa a Rafa Mir (72’), de l’Osca.
Públic: 8.790 espectadors a Montilivi.