polèmica als EUA

El 'Washington Post' suspèn una periodista per un tuit sobre Bryant

La redactora va publicar a Twitter l'enllaç d'un altre mitjà recordant el cas per violació, tancat al seu dia, contra l'estrella morta diumenge

Los Angeles (United States), 28/01/2020.- Fans pay their respect at a makeshift memorial in front of a mural by the artists Mr79lts and Muck Rock showing Kobe Bryant and his daughter Gianna Bryant on a wall of the Pickford Market in Los Angeles, California, USA, 27 January 2020. Former US basketball player Kobe Bryant, his daughter Gianna, and seven others have died in a helicopter crash in Calabasas, California, USA on 26 January 2020. He was 41. (Baloncesto, Estados Unidos) EFE/EPA/ETIENNE LAURENT

Los Angeles (United States), 28/01/2020.- Fans pay their respect at a makeshift memorial in front of a mural by the artists Mr79lts and Muck Rock showing Kobe Bryant and his daughter Gianna Bryant on a wall of the Pickford Market in Los Angeles, California, USA, 27 January 2020. Former US basketball player Kobe Bryant, his daughter Gianna, and seven others have died in a helicopter crash in Calabasas, California, USA on 26 January 2020. He was 41. (Baloncesto, Estados Unidos) EFE/EPA/ETIENNE LAURENT / ETIENNE LAURENT (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El ‘Washington Post’ va decidir suspendre una periodista l’endemà que tuitegés sobre el cas de violació tancat al seu dia contra Kobe Bryant, només unes hores després que l’estrella de bàsquet i la seva filla morissin amb set persones més en un accident d’helicòpter a Los Angeles.

Diumenge a la tarda, mentre es globalitzava l’accident de Bryant, Felicia Sonmez del ‘Post’ va tuitejar un enllaç d’una informació del ‘Daily Beast’, sense cap vinculació al seu diari, titulada, ‘El pertorbador cas de violació de Kobe Bryant’. Poc després, va avisar també a través de la xarxa de Twitter que havia rebut «amenaces de mort» pel missatge sobre Bryant i va comunicar que havien sigut un total de 10.000 persones que l’havien insultat. «Recordem que s’ha de recordar una figura pública en la seva totalitat», va afegir la redactora. Aquests tuits van ser més tard eliminats.

La versió del ‘New York Times’

Segons el ‘New York Times’, l’editor executiu del ‘Post’, Martin Baron, li va enviar un correu electrònic a Sonmez poc després dels seus tuits, i li va dir, que era una bogeria «tuitejar aquestes coses». «Sisplau, aturi’s. Està fent mal a aquesta institució», va afegir el directiu.

En un comunicat emès dilluns, l’editora executiva del ‘Post’, Tracy Grant, va dir que els tuits de Sonmez «mostraven un judici pobre que soscavava la feina dels seus col·legues» i va afirmar que la periodista havia comès una infracció contra la política de mitjans socials de la redacció del ‘Post’.

El cas

Notícies relacionades

Bryant va ser acusat d’agressió sexual el 2003, però el càrrec va ser retirat després que l’acusadora es va negar a declarar. Més tard tot es va resoldre amb una demanda civil.  Després de la notícia de la suspensió de Sonmez, nombrosos mitjans nord-americans van criticar la decisió del ‘Post’ incloent diversos companys de la periodista. 

El ‘Washington Post’, en part, també va defensar Sonmez  en un comunicat, afirmant: «Felicia va rebre una allau de missatges violents, incloses amenaces que contenien la direcció de casa seva, arran d’un tuit diumenge sobre Kobe Bryant»

Temes:

Kobe Bryant