TRAGÈDIA EN L'ESPORT

Mor el mític Kobe Bryant en un accident d'helicòpter a Califòrnia

L'aeronau, en quèl viatjaven unes altres vuit persones, es va estavellar per causes encara desconegudes

En el sinistre que va tenir lloc a Los Angeles va morir també la filla de 13 anys de l'exjugador dels Lakers

marcosl51971819 files  in this file photo taken on november 21  2015 kobe br200126212101

marcosl51971819 files in this file photo taken on november 21 2015 kobe br200126212101 / ROBYN BECK

3
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Commoció en el món de l’esport. Kobe Bryant, la llegendària estrella del bàsquet, que es va retirar de les pistes el 2016 després de dues dècades com a jugador de Los Angeles Lakers, va morir aquest diumenge després d’estavellar-se l’helicòpter en què viatjava. L’accident es va produir a les muntanyes que envolten la petita ciutat californiana de Calabasas, situada al nord-est de Santa Monica, poc abans de les 10 del matí hora local.

L’helicòpter sinistrat, en què viatjava el cinc vegades campió de la NBA amb vuit persones més, va quedar en flames. Entre els passatgers també hi havia la segona de les seves quatre filles, Gianna, de només 13 anys. No hi va haver supervivents, segons ha confirmat el Departament de Bombers de Los Angeles. Considerat un dels millors jugadors de la història del bàsquet, Bryant ha mort als 41 anys. 

Les autoritats estan investigant les causes de l’accident, que segons les primeres informacions es va produir en un matí amb boira. Quan es va produir el sinistre, Bryant viatjava en el seu helicòpter privat, un Sikorsky S-76 que va començar a utilitzar quan encara era jugador dels Lakers per anar des de la seva antiga residència de Newport Beach fins a l’Staples Center, la pista de l’equip de Los Angeles.

Quatre filles

«La gent que va veure l’helicòpter va dir que es va precipitar a molta velocitat i es va estavellar contra les muntanyes», va assegurar el capità del Departament de Bombers de Los Angeles, Tony Imbrenda. D’acord amb el portal TMZ, el primer a informar de la tragèdia, Bryant anava amb la seva filla Gianna a entrenar a la Mamba Academy de Thousand Oaks quan va passar l’accident. 

El mític base dels Lakers estava casat amb Vanessa Laine, amb qui tenia quatre filles, l’última Capri, nascuda l’estiu passat. Bryant va ser fins dissabte el tercer màxim anotador de la història de la NBA, amb 33.643 punts, una marca que el mateix dia va superar el seu amic i ara també estrella dels Lakers, LeBron James. La Mamba Negra va celebrar la fita amb la seva elegància habitual. «Continues fent avançar el bàsquet @reyJames. Tot el meu respecte, germà», va escriure a Twitter. 

Consternació als EUA

La notícia ha causat una enorme desolació en el món del bàsquet i per extensió a tota la societat nord-americana. «No hi ha paraules per expressar el meu dolor», va dir Shaquille O’Neal. T’estimo, germà i et trobaré a faltar». Un altre mite, Kareem Abdul-Jabbar, va escriure que molts recordaran Bryant com un «atleta magnífic que va inspirar tota una generació de jugadors de bàsquet, però per a mi sempre serà alguna cosa més que un atleta». El seu bon amic Pau Gasol, amb qui va guanyar un parell d’anells, es va mostrar igualment abatut. «Més que destrossat. el meu germà gran. No puc, és que no m’ho puc creure».

Notícies relacionades

També la classe política va reaccionar amb dolor a la mort del 8 i 24 dels Lakers, dos números que la franquícia de Los Angeles va retirar en senyal de respecte a qui va ser un dels més grans. «És una notícia terrible», va escriure el president Donald Trump a les xarxes socials. «Kobe era una llegenda a la pista i estava començant el que havia de ser un segon acte ple de significat», va dir l’expresident Barack Obama. «Que hagi perdut la Gianna és per a nosaltres, com a pares, encara més devastador».

També el món de l’espectacle va tenir paraules per a l’home que va participar durant 18 ocasions en l’All-Star i va guanyar dues medalles olímpiques, a més d’un Oscar pel seu documental de tribut a l’esport que el va fer famós ‘Querido baloncesto’. «Estic devastada per això de Kobe Bryant», va escriure l’actriu Reese Witherspoon. «Era un atleta extraordinari, una persona genuïna i un home meravellós». Dotzenes d’aficionats van anar fins a l’Staples Center per mostrar les seves condolences i recordar Bryant amb flors i notes d’afecte en un memorial improvisat. També a les pistes de la NBA es van guardar minuts de silenci i es va glossar la seva trajectòria des dels videomarcadors. 

Temes:

Kobe Bryant