corrupció en el futbol

«No jutgen l'Osasuna, sinó uns senyors que van ser a l'Osasuna», diu el president del club

Luis Sabalza reafirma la seva entitat en el judici per manipulació de partits que se celebra a Pamplona

osasuna

osasuna

2
Es llegeix en minuts

El president de l’Osasuna, Luis Sabalza, lamenta que l’opinió pública parli del club «no per l’aspecte esportiu, sinó per d’altres gens agradables» i remarca que «no estan jutjant l’Osasuna, sinó uns senyors que van ser-hi i uns futbolistes que, pel que sembla, van arribar a un acord amb ells».

En una entrevista difosa pel departament de comunicació del club, Sabalza va reconèixer que està vivint amb «tristesa» el judici per suposades destreses de partits que se celebra a l’Audiència Provincial de Navarra, en el qual l’Osasuna participa com a acusació particular.

Davant la pregunta sobre què és el que li fa més mal del procés, va contestar que «el fet que molta gent no sàpiga distingir que l’Osasuna no està en els tribunals, no l’estan jutjant, sinó uns senyors que van ser al club i uns futbolistes que, pel que sembla, van arribar a un acord amb ells».

Sabalza va començar el seu mandat com a màxim dirigent de l’entitat el desembre del 2014. Només un mes després (gener del 2015), el club va rebre una carta del Consell Superior d’Esports en la qual informaven sobre dues partides de diners després de realitzar una auditoria, 2.300.000 euros en total. «A la junta directiva vam decidir que això eren uns diners que havien sortit sense justificació i els vam portar als tribunals», va declarar el president, que va assegurar que ho van fer perquè «volíem que ens els tornessin». L’objectiu de denunciar els seus antecessors en el càrrec va ser el d’aconseguir «transparència perquè se sàpiguen les coses que es poden i s’han de saber. Que no hi ha res a ocultar».

La destinació dels diners

Notícies relacionades

Sobre la possibilitat que aquests diners tornin a les arques vermelles, Sabalza va afirmar que «seria bo perquè ens interessa», alhora que va afegir el més important és que quedin dues coses clares: «Que l’Osasuna no és un club que es dedica a fer nyaps, sinó que és un club seriós, formal i transparent. I segon, que s’acabi d’una vegada perquè tot això s’oblidi i celebrem el centenari i, sobretot, ens mantinguem en Primera Divisió».

«Ha sigut complicat perquè la gent pensa que, quan algú entra en un lloc, és com els altres», va dir el president, que va afegir que «semblava que havíem de ser una continuïtat d’aquestes juntes directives», malgrat que, com resava el lema de la seva candidatura, «tornar a les nostres arrels», al final no va ser així.