EL MERCAT BLANC-I-BLAU

Chen es gasta 40 milions per sortir de l'abisme

L'Espanyol paga 10 milions per Embarba, excompany de RDT al Rayo Vallecano

rpaniagua51901296 grafcat228  barcelona  20 01 2020   el jugador adri n embarb200123185153

rpaniagua51901296 grafcat228 barcelona 20 01 2020 el jugador adri n embarb200123185153 / Alejandro Garcia

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Chen Yanshengva anunciar que faria el possible per evitar el descens i ha complert. Una setmana abans del tancament del mercat d’hivern, l’Espanyol ha fet els deures. No ha sortit barat, però quan la necessitat apressa no s’ha de caminar amb dubtes. Adrián Embarba (Madrid, 27 anys), excompany de Raúl de Tomás en el Rayo, va completar aquest dijous el trio de reforços periquitos. El club blanc-i-blau va pagar la clàusula de 10 milions, que s’uneixen als 21 per RDT i als 9 per Cabrera per a un total de 40 milions, una inversió històrica al gener.

Un davanter, un central i un extrem. Eren les tres principals carències de la plantilla i tot s’ha anat cobrint a poc. «S’ha demostrat elcompromísdels accionistes i el propietari del club per tirar això endavant i fer el que els periquitos i l’entitat es mereixen», va proclamar el vicepresidentCarlos García Pont. «Sabem que estem en una situació difícil, però sempre hem transmès la nostra il·lusió per sortir d’aquí i fer grans coses», va apuntar Rufete, el màxim responsable de l’àrea esportiva.

«Un grandíssim pas»

«És un plaer ser aquí. Venir a l’Espanyol és un grandíssim pas en la meva carrera i un repte personal», va assegurar ahir Embarba en la seva presentació com a nou jugador periquito després de set temporades al Rayo. La seva connexió amb RDT, amb qui va coincidir en dos cursos també, ha sigut vital en el fitxatge. «Tinc molt bona relació amb ell, quan es va assabentar que podia venir em va escriure. Esperem donar moltes alegries», va reflexionar. 

«Tinc unes ganes increïbles de vestir la samarreta periquita. Tant de bo pugui debutar aquest dissabte a Cornellà», diu Embarba

Notícies relacionades

Embarba compleix el perfil d’extrem que buscava el club. Ambidextre i amb excel·lent cop amb les dues cames, pot jugar a les dues bandes, tot i que destaca més a la dreta. Aquest curs portava 11 assistències i 7 gols amb el Rayo a Segona. La fórmula‘assistència d’Embarba-gol de RDT’ha de donar moltes alegries. «Tinc unes ganes increïbles de vestir la samarreta periquita. Tant de bo pugui debutar aquest dissabte a Cornellà», va agregar l’extrem, que podria tenir la seva primera oportunitat davant de l’Athletic. 

Amb el fitxatge d’Embarba es tanca el capítol de les altes tret que sorgeixi una oportunitat de mercat. La pròxima setmana arribarà el torn de les sortides, amb Pipa, Ferreyra, Granero i Piatti com a principals candidats per deixar la plantilla, ja sigui com a cedits o traspassats.