LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol alça el vol amb una victòria èpica

L'equip periquito resisteix l'última mitja hora amb un menys per l'expulsió de Javi López

rpaniagua51813272 graf4334  villarreal  19 01 2020   los jugadores del rcd esp200119171154

rpaniagua51813272 graf4334 villarreal 19 01 2020 los jugadores del rcd esp200119171154 / Domenech Castello

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol d’Abelardo és un altre Espanyol. A la tercera sembla que finalment ha arribat la vençuda. Amb David Gallego i Pablo Machín l’equip mai va tenir l’esperit que va demostrar aquest diumenge amb una victòria èpica i plena de sofriment a Vila-real (1-2), la primera en les 10 últimes jornades de Lliga. Benvinguts al nou Espanyol. El repte de la salvació és possible si es prolonga aquest moment de fe i ànim. 

El vestidor periquito celebra el triomf d’aquest diumenge a Vila-real / rcde

Els 3.000 periquitos que van anar a Vila-real en el desplaçament més massiu de la història blanc-i-blava a la Lliga van tenir recompensa. En una jornada dantesca, amb pluja i fred, els seguidors van demostrar el coratge que sempre ha distingit els periquitos. La imatge final, amb els jugadors entregats als seus seguidors, llançant les seves samarretes, és el millor reflex d’aquesta comunió amb la grada, la millor notícia a la recerca de l’objectiu. 

Les llàgrimes de David López

Aquesta celebració plena d’emoció va ser el colofó perfecte per a un partit inoblidable. Les llàgrimes de David López valorant el triomf també quedaran per al record en el relat d’una temporada en la qual s’acosten dures batalles com la viscuda a l’estadi de la Ceràmica. 

El «sí que es pot» de l’afició periquita va tornar a retrunyir, com va ocórrer en l’estrena d’Abelardo en el derbi de Cornellà. Qui pensés que l’exemplar actitud de l’Espanyol d’aquell duel davant del Barça no tindria continuïtat estava molt equivocat. El Vila-real, que portava tres victòries consecutives, pot testificar-ho. Els periquitos es juguen la vida i això està per damunt de tot. 

Polèmica arbitral

La victòria va ser tan celebrada que fins i tot va tapar la nefasta actuació arbitral amb una nova exhibició del VAR, capaç de trasbalsar el seu més ferri defensor. Aquest diumenge va passar per alt unes mans de Pau Torres en una rematada de Raúl de Tomas i va castigar amb penal una mà de Javi López, que va colpejar abans al costat. L’acció també li va costar la segona groga al capità andalús i va donar pas a un desenllaç ple d’inquietud. 

Abelardo s’abraça amb Naldo al finalitzar el partit / EFE

Abans del patiment l’Espanyol va firmar un partit excel·lent davant d’un rival poderós que no va poder frenar l’ímpetu dels periquitos, tan seriosos en defensa com enèrgics a dalt. Abelardo va prescindir de Vargas i va ubicar a les bandes Darder Melendo, mentre que Calleri i RDT es van entendre de meravella en l’atac.

Jugadors alliberats

La posada en escena de l’equip català va ser fantàstica. Els jugadors van seguir a la perfecció el consell del Pitu, que va insistir que l’equip s’havia d’alliberar per disfrutar i treure el seu millor rendiment. Als cinc minuts un córner executat per Darder va ser rematat de cap per partida doble per Naldo i David López, que va posar el 0-1. Lluny de tancar-se, l’Espanyol va continuar atacant amb entusiasme i De Tomás va acariciar el gol a passada de Darder. 

«El grup ho ha passat malament, hi havia molta ansietat. Jo els he donat confiança, està clar que no se’ls ha oblidat jugar a futbol»

El Vila-real no comptava amb el lesionat Gerard Moreno, però tenia jugadors desequilibrants com Chukwueze Cazorla, que van patir davant de la pressió periquita. La valentia no es va aturar després del descans i RDT va posar el 0-2 al culminar una gran acció de Calleri. Els dos períodes van tenir el mateix guió: un inici intens periquito corroborat amb el gol. 

Dos pals

Notícies relacionades

Tot anava de meravella per als periquitos, però una acció va canviar per complet el panorama. González Fuertes va xiular penal per mans de Javi López i el VAR no el va corregir quan la pilota va colpejar abans al seu cos. Cazorla va anotar la pena màxima, el capità andalús se’n va anar al carrer i es va obrir el drama.

Abelardo va reaccionar amb l’entrada de Víctor Sánchez i Calero en plena allau local. Cazorla va topar amb el pal (m. 84) i el diabòlic Ontiveros va llançar una falta enverinada que no va entrar de miracle gràcies a Diego López i el travesser (m. 89). Aferrat a tots els elements possibles, l’Espanyol va resistir amb cor i va disfrutar d’un final feliç. 

Vila-real, 1; Espanyol, 2

Vila-real: Asenjo (6); Mario (5), Albiol (6), Pau Torres (4), Alberto Moreno (6); Anguissa (4), Iborra (6), Trigueros (5); Chukwueze (5), Bacca (5), Cazorla (7). Entrenador: Javier Calleja (5). Canvis: Moi Gómez (5) per Anguissa (m. 53); Rubén Peña (5) per Mario (m. 69); Ontiveros (7) per Alberto Moreno (m. 79).