VALÈNCIA 1 - 3 REIAL MADRID

zentauroepp51647531 graf9313  yeda  arabia saud    08 01 2020   el centrocampist200108205649

zentauroepp51647531 graf9313 yeda arabia saud 08 01 2020 el centrocampist200108205649 / JUANJO MARTIN

Victòria sense obstacles

El Madrid jugarà la final de la Supercopa després de guanyar amb solvència el València

2
Alejandro García

Va intentar Celades calcar a la Supercopa l’estratègia que gairebé el va portar a la victòria davant del Madrid en lliga: primer aguantar i després desplegar-se, però se’n va anar al descans 0-2, després d’un gol olímpic de Kroos que li va treure la manxa fins i tot per incomodar el rival, i va acabar anul·lat. Els de Zidane van guanyar després de disfrutar d’un domini gairebé ple, amb gols dels centrecampistes, però amb menys ocasions de les que mereixia la seva superioritat.

Davant de les baixes de Benzema, Bale i Hazard, Zidane va envoltar Jovic de centrecampistes, amb cinc mitjans que van aconseguir el comandament del partit. Van generar xuts perillosos, un cop de cap espectacular de Varane i centres molt poc productius que no van trobar el davanter serbi.

Celades va fer el mateix, va aïllar Gameiro en atac i va disposar cinc futbolistes per contenir el Madrid i buscar el contraatac, però els de Zidane van trobar, entre atacs més propis d’un partit d’handbol amb un domini aclaparador, un sorprenent gol olímpic.

Pilleria i gol olímpic

El Madrid es va avançar amb una pilleria de Kroos, condimentada amb la badada general del rival, gràcies a un precís llançament directe des del córner que es va encaminar a gol mentre tot el València i el seu porter Jaume Doménech protestaven a l’àrbitre.

El ritme del partit va caure fins a convertir-se en tediós, amb una circulació de pilota lenta que el València va assimilar fins a no incomodar el joc dels de Zidane. Així va arribar un accelerament de Valverde, un rebuig en el centre de Carvajal i el gol d’Isco, el primer que marca en el curs, que va sentenciar el partit.

En la jugada següent, amb el València encara noquejat, Isco va rematar un córner al pal i Jovic, inèdit en el partit, no va encertar en el rebuig amb tot a favor per marcar.

El València va tenir un tímid indici de reacció després del descans, però les complicacions per al Madrid van ser mínimes. Fede Valverde va córrer per tot el camp, Isco va regatejar amb eloqüència i els de Zidane es van cansar de tenir la pilota fins que Modric, que venia desequilibrant amb fluïdesa, va marcar el tercer gol amb un deliciós colpejament d’exterior després d’un robatori d’Isco.

El final va ser un mal tràngol per a un València que va aconseguir marcar en el descompte, gràcies a un penal per mà de Ramos que només va veure el VAR, constantment a mercè del Madrid i sense energia per plantar cara. Zidane va tenir temps per donar-li minuts a James, que tornava de lesió, i a un Mariano que no havia jugat en partit oficial aquesta temporada.