MANDAT DE QUATRE ANYS

Javier Tebas es perpetua en la presidència de LaLiga

L'absència de candidats permet que renovi mandat per tercera vegada al capdavant de la patronal

El Barça, el Madrid, l'Athletic, l'Osasuna i el Celta són els únics clubs que no l'han recolzat

EPA3672. LISBOA (PORTUGAL), 05/04/2019.- El presidente de LaLiga española, Javier Tebas, atiende a la prensa tras participar, este viernes, en la asamblea general de la Asociación de Ligas Europeas en el Estadio Luz de Lisboa (Portugal). EFE/ Jose Sena Goulao

EPA3672. LISBOA (PORTUGAL), 05/04/2019.- El presidente de LaLiga española, Javier Tebas, atiende a la prensa tras participar, este viernes, en la asamblea general de la Asociación de Ligas Europeas en el Estadio Luz de Lisboa (Portugal). EFE/ Jose Sena Goulao / JOSE SENA GOULAO (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Javier Tebas es perpetua en la presidència de LaLiga. Dilluns a la nit, cap a les 22 hores, es va fer oficial el seu mandat renovat al capdavant de la patronal de clubs per tercera vegada consecutiva. L’absència de rivals per celebrar eleccions ha permès que Tebas sigui «proclamat» com estava previst. 

El president de LaLiga va dimitir del seu càrrec el 2 de desembre per optar a la reelecció. El dia 16 va acabar el termini per presentar i validar candidatures acompanyat pel silenci. El camí quedava aplanat per al candidat i ja no va ser necessari convocar l’Assemblea General Extraordinària. La renovació del càrrec es farà oficial el pròxim dia 27, divendres. Es pot destacar que Javier Tebas Medrano, advocat madrileny, 57 anys, ha comptat amb el suport de 34 clubs, però no amb el del FC Barcelona, el Reial Madrid, l’Athletic de Bilbao, l’Osasuna i el Celta. També l’ha deixat sense aval el Reial Saragossa.

Aquest serà el seu tercer mandat com a president de la LFP. Tebas va accedir a la presidència el 2013 i va ser reelegit el 2016. Continuarà al comandament de LaLiga com a mínim quatre anys més. La perspectiva fins al desembre del 2023 augura nous capítols en el pols interminable que manté Tebas amb Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, pel negoci del futbol.

Polèmiques amb la RFEF 

L’enfrontament més recent entre els presidents de la patronal i de la federació va sorgir quan Rubiales va anunciar que la Supercopa d’Espanya se celebraria a l’Aràbia Saudita els pròxims tres anys. Tebas, que no té objeccions a reconèixer que vota la ultradreta de Vox i que va militar a Fuerza Nueva, va disparar amb tota l’artilleria (dialèctica).

Trobada de Rubiales i Tebas, el juny del 2018 / CARMELO RUBIO (EFE)

Segons el president de LaLiga, l’Aràbia Saudita «col·labora amb una política de pirateria» que afecta, entre d’altres, la Lliga espanyola. «Ho fa a través d’un canal avalat pel Govern saudita que es diu canal beoutQ, i que emet els partits de futbol piratejats, sense pagar els drets televisius. Aquests corresponen en aquella zona a beIN, principal operador audiovisual de LaLiga a l’Aràbia, Orient Mitjà i Nord de l’Àfrica».

I no va aturar allà la incontinència: «Per mi se la poden emportar a qualsevol lloc del món, però crec que tots els llocs menys l’Aràbia Saudita són millors per organitzar la Supercopa, on ens estan piratejant el senyal a tota la indústria del futbol i de l’esport del món», va etzibar Tebas després de qualificar d’«ocurrència» la idea de Rubiales.

Els horaris dels divendres i dilluns

Notícies relacionades

Una altra batalla esdevinguda aquest el 2019 ha sigut el calendari dels partits de futbol. El pols Tebas-Rubiales va acabar necessitant la maça d’un togat d’un jutjat del mercantil. El 9 d’agost es va fixar que s’acabaven els partits dels dilluns, però que sí que es mantenien els dels divendres.  L’equip de Rubiales va aprofitar per exigir l’adeu a l’«etapa del senyor Tebas». «No pot seguir ni un minut més al capdavant d’una institució com la Lliga Nacional de Futbol Professional», van clamar en el que van considerar «un dia històric» per al futbol espanyol. Tebas va anunciar recurs i després del pas dels mesos va anunciar que, malgrat tenir mandat fins a l’octubre del 2020, dimitia per continuar controlant LaLiga. L’estratègia, davant de la falta de rivals, li ha sortit rodona.

Jugar a Miami

La polèmica ‘guadiana’ entre les dues entitats és la disputa d’un partit de LaLiga a Miami (Florida). Ve de la temporada 2018-2019, quan Tebas va arribar a jugar-se un milió d’euros que el Girona-Barça tindria aquest escenari tan tropical com inèdit. Va perdre l’aposta. Aquest any ha tornat a la càrrega amb el Vila-real - Atlètic, però ja s’ha disputat (el 8 de desembre).