GEST INSTITUCIONAL

El president d'Ucraïna i responsables de l'esport local expressen el seu recolzament total a Zozúlia

«Ets un veritable patriota que estima el seu país i ajuda els nostres militars», ha escrit Zelenski

ucrania-zelenski-reuters

ucrania-zelenski-reuters

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

Reacció en bloc a Kíev contra els fets a l’estadi de Vallecas diumenge passat. Dirigents polítics ucraïnesos, començant pel mateix president, Volodímir Zelenski, responsables esportius i institucions han sortit en defensa del davanter Roman Zozúlia, mentre han culpat elsmitjans estatals de comunicació de Rússia com Spútnik o la cadena de televisió Life de llançar una campanya de descrèdit contra ell que ha aconseguit fer efecte entre els seguidors del Rayo Vallecano.

 

«Roman Zozúlia, no només et dona suport el teu equip, també ho fa la nació sencera», ha escrit el cap de l’Estat a la seva pàgina de Facebook. Zelenski, un còmic nascut l’l’óblast (regió) de Dniepropetrovsk, habitada majoritàriament per ucraïnesos de parla russa i un home ques’expressa millor en la llengua de Puixkin que en l’idioma ucraïnès, no és de cap manera sospitós de connivència amb l’extrema dreta local. De confessió jueva, l’actual president va ser elegit a la primavera amb un programa basat en la pacificació de les zones en guerra i la reconciliació. «No només ets un futbolista increïble, sinó que també ets un veritable patriota que estima el seu país i ajuda els nostres militars», ha conclòs el mandatari.

Notícies relacionades

En termes molt durs cap a l’afició radical de l’equip madrileny s’ha expressat Andrii Pavlenko, el president de la federació local de futbol. Els fets a l’estadi de Vallecas són, segons la seva opinió, «xenofòbia, incitació a l’odi i fanatisme brutal». A través del seu portaveu, Kateryna Zelenko, l’ambaixada d’Ucraïna a Espanya ha qualificat els insults d’«injustos i inacceptables» i ha comminat les autoritats espanyoles a reaccionar           

s.

Temes:

Nazisme Ucraïna