ESPANYOL-BETIS (2-2)

L'Espanyol dona senyals de vida però continua sense guanyar a casa

Els blanc-i-blaus empaten amb el Betis de Rubi (2-2) després d'un bon partit que va començar amb un gol de Borja Iglesias

lmendiola51390006 graf9706  barcelona  15 12 2019   el centrocampista sergi da191215170505

lmendiola51390006 graf9706 barcelona 15 12 2019 el centrocampista sergi da191215170505 / Andreu Dalmau

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La visita de Rubi a Cornellà va estar a punt de suposar aquest diumenge la primera victòria del’Espanyol  a casa en el que va de Lliga, però el Betis va reaccionar (2-2) i va deixar sense la grossa un notable partit del conjunt blanc-i-blau. Els periquitos es van reposar a la punyalada que va suposar el matiner gol de Borja Iglesias (llei de Murphy) i van remuntar a base d’intensitat, materialitzada en els gols de Darder Bernardo. Bartra va privar l’Espanyol d’una victòria que necessita amb urgència.

L’equip va donar senyals de vida. La reconciliació amb l’afició (va acabar amb crits de «Sí que es pot») va ser l’altra gran notícia per als blanc-i-blaus, que segueixen cuers i a cinc punts de la salvació. Aquest dilluns coneixeran el seu pròxim rival europeu i dijous tocarà Copa contra el Lleida, però l’únic que importa aquesta setmana serà la visita a Butarque de diumenge, un partit crucial, més pensant que el 2020 començarà amb el Barça a Cornellà.

La millor entrada del curs

«¡Ara tios, tots junts!», havia tuitejat Pablo Machín al matí, reclamant el recolzament de l’afició (22.248 persones, la millor entrada de la temporada) i la gallardia dels seus homes. Però en la terminologia del mateix tècnic sorià, de sortida els seus ‘tios’ van ser ‘xitxarel·los’. No s’havien complert quatre minuts quan una centrada d’Álex Moreno la va rematar de cap a la xarxa Borja Iglesias. ‘El Panda’, xiulat des de l’escalfament, com Rubi, no va celebrar el gol, el segon d’aquesta temporada.

El cop semblava definitiu, però l’enuig de la grada es va anar diluint al veure que l’equip no abaixava els braços i lluitava cada pilota. Calleri Campuzano, que va fer seure Wu Lei davant de míster Chen, van liderar l’altíssima pressió dels periquitos.

«Aquest partit va més enllà del punt sumat. Hem fet un pas per canviar la dinàmica. Aquest és el camí»

Pablo Machín

Entrenador de l’Espanyol

L’actitud va tenir premi en una gran jugada de Darder, que va agafar la pilota gairebé al cercle central i va emprendre la carrera esquivant rivals fins a trobar buit per a un xut ras que no va poder aturar Joel (m. 19). Amb els homes de qualitat del Betis desapareguts i en un ambient enardit, Bernardo va completar la remuntada al rematar de cap un rebuig de Joel (m. 41). Després de celebrar-ho, el VAR va revisar si Dídac havia destorbat el porter. Després de ¡quatre minuts! de sofriment, Cuadra Fernández li va donar validesa.

Bartra demana perdó

El colombià gairebé firma el segon ja a la segona meitat, però el Betis va acabar prenent el comandament. Rubi va treure un central i amb Tello Lainez va assetjar l’àrea d’un cansat Espanyol, cosa que va donar per fi ales a Canales. Sense David López, que es va retirar lesionat i entre llàgrimes, Lainez va obligar Diego López a volar abans que Bartra empatés en un córner (m. 67). No ho va celebrar i va demanar perdó, ja que de nen va militar a l’Espanyol.

Els de Machín van patir fins al final, sobretot enun mà a mà de Tello amb Diego López que el porter gallec va solucionar amb una mà màgica. La derrota hauria sigut injusta.

Espanyol, 2 – Betis, 2

Espanyol: Diego López (7); Víctor Gómez (6), David López (6), Bernardo (7), Calero (6), Dídac (6); Darder (8); Marc Roca (6), Granero (5); Campuzano (7), Calleri (7). Entrenador: Pablo Machín (6). Canvis: Naldo (6) per David López (m. 64); Ferreyra (4) per Campuzano (m. 69); Iturraspe (5) per Granero (m. 76).

Betis: Joel (6); Emerson (5), Feddal (5), Mandi (4), Álex Moreno (6); Bartra (7); Fekir (4), Canales (6), Kaptoum (5), Joaquín (4); Borja Iglesias (6). Entrenador: Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’ (7). Canvis: Lainez (8) per Fekir (m. 53); Tello (6) per Mandi (m. 65); Loren (s. q.) per Joaquín (m. 83).

Gols: 0-1, Borja Iglesias (m. 4), remata de cap una centrada al primer pal; 1-1, Darder (m. 19), de xut ras després d’un gran eslàlom; 2-1, Bernardo (m. 41) remata de cap un rebuig de Joel; 2-2, Bartra (m. 67), de cap.

Àrbitre: Cuadra Fernández (4), balear.

Notícies relacionades

Targetes: Granero (m. 15), Calero (m. 31), Feddal (m. 80), Bernardo (m. 85), Ferreyra (m. 93).

Estadi: RCDE Stadium (22.248 espectadors).

Temes:

Betis Espanyol