L'EUROPA LEAGUE

L'Espanyol cau amb una mocadorada contra el CSKA de Moscou

L'equip periquito trenca el seu rècord europeu amb Chen Yansheng a la llotja

rpaniagua51349717 espanyol players react to cska s goal during the uefa europa191212234042

rpaniagua51349717 espanyol players react to cska s goal during the uefa europa191212234042 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol s’hi jugava poc en el tancament de la fase de grups de l’Europa League. Ja tenia assegurat el passi a setzens com a líder i rebia el CSKAde Moscou, que no havia guanyat en tota la lligueta. Només hi havia en joc els 570.000 euros pel triomf o els 190.000 per l’empat. També l’honorde premiar els aficionats que van anar a l’estadi en una nit gèlida. Res. L’equip de Machín va patir una altra desgràcia, va deixar el seu rècord de partits invicte a la competició en 26 i va propiciar una altra xiulada dels seus soferts seguidors després d’una derrota penosa davant l’equip rus (0-1).

Chen Yansheng, a la llotja de l’estadi al costat del vicepresident García Pont / GETTY

Ni tan sols la presència de Chen Yansheng a la llotja va ajudar a millorar la imatge del conjunt català. Fins ara l’equip havia donat la cara a la competició europea. És cert que va salvar de miracle el rècord a Budapestperò del duel d’aquest dijous no se’n pot rescatar res. L’afició està tan farta que els pocs seguidors que quedaven a l’estadi al final del partit van dedicar una mocadorada merescuda als jugadors després de patir un turment indigne.

Error de Wu Lei

La bona actuació del porterAndrés Prieto, que portava 19 mesos sense jugar, va evitar que els russos s’avancessin molt abans. També va poder marcar l’Espanyol, però Piatti no va tenir sort. Tampoc Wu Lei, que va fallar sol davant el porter quan ja s’havia sentit més d’unxiulet a l’RCDE Stadium (m. 74).

Wu Lei es queixa després d’una acció del partit / ALBERT GEA (REUTERS)

Notícies relacionades

Machín va apostar per un  onze molt diferent al que es jugarà la vida diumenge en el duel contra el Betis en una altra cita a Cornellà que pot ser tremendament volcànica si l’equip no reacciona. A sis minuts del final, Vlasic va rematar un duel que va tornar a demostrar la falta de confiança dels periquitos i el seu estat de depressió.

Malgrat la derrota, l’Espanyol formarà part del sorteig de setzens de dilluns que ve. Aquesta ronda es disputaràel 20 i el 27 de febrer amb la tornada a Cornellà. Els seus 14 possibles rivals són 10 segons de grup de l’Europa League (Apoel Nicòsia, Copenhaguen, Sporting de Portugal, Cluj, Eintracht, Wolfsburg, Roma, Wolverhampton, Rangers i AZ Alkmaar) i quatre tercers de la Champions (Bruges, Olympiacos, Xakhtar i Leverkusen). El Getafe es va classificar amb una golejada i el Mönchengladbach, líder de la Bundesliga, va quedar fora.

Espanyol, 0; CSKA de Moscou, 1

<strong>Espanyol</strong>: Andrés Prieto (7); Lluís López (5), Naldo (3), Javi López (4); Pipa (5), Iturraspe (5), Pol Lozano (5), Pedrosa (5); Campuzano (5), Piatti (5); Ferreyra (4). Tècnic: Pablo Machín (4). Canvis: Wu Lei (4) per Campuzano (m. 46); Granero (4) per Piatti (m. 71); Calleri (s. q.) per Naldo (m. 86).