l'escàndol de l'Eibar

Els futbolistes Enrich i Luna s'enfronten a 5 anys de presó per un vídeo sexual

Els dos jugadors van gravar una noia sense el seu consentiment i les imatges van ser difoses per un altre company, Silvestre, que s'arrisca a tres anys de presó

ernich-y-luna

ernich-y-luna

2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de Guipúscoa i l’acusació particular demanen cinc anys de presó per al futbolista de l’Eibar Sergi Enrich i per al seu excompany en aquest equip i actual jugador del Rayo Vallecano Antonio Luna per la seva presumpta implicació en la difusió d’un vídeo sexual en contra de la voluntat de la dona que apareix en les imatges.

Segons han informat a Efe fonts del cas, el Ministeri Públic sol·licita, a més, dos anys de reclusió per al també futbolista ex-‘armero’ Eddy Silvestre, actualment a l’Albacete, presumpte autor material de la difusió del vídeo després de rebre’l dels altres processats, pena que l’acusació particular eleva fins als tres anys de reclusió.

Delicte contra el dret a la intimitat

Les esmentades fonts han precisat que els fets que s’imputen als encausats podrien ser constitutius de delictes contra el dret a la intimitat referit al descobriment i revelació de secrets de caràcter personal de la vida sexual de la víctima.

Les acusacions distingeixen en aquest cas dues presumptes conductes delictives: una consistent en la gravació de les imatges sense el consentiment de la víctima i una altra en la difusió de les imatges fins a convertir el vídeo en viral. Els processats Sergi Enrich i Antonio Luna són imputats pels dos presumptes delictes, mentre que Silvestre només pel segon. A més de les penes de presó sol·licitades, tant la fiscalia com l’acusació particular demanen que la víctima sigui indemnitzada econòmicament pels danys morals soferts.

Va passar l’octubre del 2016

Notícies relacionades

El vídeo, en el qual Enrich Luna apareixen mantenint relacions amb una noia que demana no ser gravada quan s’adona que l’acte està sent enregistrat, va ser difós àmpliament a través de les xarxes socials l’octubre del 2016. La víctima va presentar llavors una denúncia per aquests fets i els futbolistes Enrich i Luna van demanar disculpes pel succeït a través del compte personal de Twitter del primer. Tots dos van lamentar «profundament» que una «indiscreció» de la qual van assegurar no ser responsables suposés que les imatges sortissin a la llum «sense el seu coneixement i encara menys el seu consentiment».

El Jutjat d’Instrucció número 1 d’Eibar va emetre una interlocutòria el 31 de maig del 2018 amb la qual va donar per conclosa la investigació judicial i va acordar la continuació del procés pels tràmits del procediment abreujat. Segons aquesta interlocutòria, Luna hauria gravat les imatges amb el telèfon mòbil d’Enrich i tots dos haurien actuat de mutu acord.

Temes:

SD Eibar