Espanya - Senegal (29-20)

'Les Guerreres' segueixen en ratxa i guanyen el Senegal

Espanya derrota en el Mundial l'equip africà amb patiment

07/12/2017 Mireya González lanza a portería durante un partido con la selección española de balonmano / VALENTÍN GARIBAY (Europa Press)

3

La selecció espanyola femenina d’handbol va prolongar el seu ple de victòries en el Mundial del Japó, a l’imposar-se aquest dimarts per 29-20 al Senegal, en un partit en el qual l’equip espanyol va patir més del previst en la primera part, com va reflectir l’ajustat 14-13 amb el qual es va arribar al descans.

Malgrat que Carlos Viver es va avorrir de repetir que de res serviria la bona feina realitzada davant de Romania i Hongria si no es mantenia la mateixa intensitat contra el Senegal, el conjunt espanyol, al mesurar-se per primera vegada amb un rival a priori inferior, es va relaxar inconscientment.

Pèrdua de concentració

Una pèrdua de concentració que es va reflectir especialment en atac, on les ‘Guerreres’ a diferència dels seus dos primers partits van deixar de mostrar-se com l’equip pacient i disciplinat capaç de fer sempre un pas més a la recerca d’una companya més ben situada. És més, Espanya va semblar que s’entestava a emular les senegaleses, que basen tot el seu joc en la capacitat d’explotar la seva fortalesa física amb contínues accions d’un contra un.

Circumstància que les ‘Guerreres’ no van trigar a pagar en un marcador que Espanya no només no va aconseguir dominar, sinó que van anar sempre a remolc (7-8). Això va obligar el preparador espanyol a demanar un temps mort, en què va recordar a les seves pupil·les la necessitat de dotar al seu joc d’un punt més de calma. «S’ha de mastegar, mastegar i mastegar cada atac, no hi ha cap altre remei», va insistir Viver.

Nou dibuix

Una pausa que la selecció espanyola va aconseguir, per fi, amb l’entrada a la pista de la central Alicia Fernández i el pas de Nerea Pena al lateral esquerre. Dibuix que va permetre a Espanya trobar les seves jugadores de la segona línia, les extrems i pivots, a les quals fins aleshores amb prou feines havia utilitzat.

Un canvi de guió que va permetre a les ‘Guerreres’ aconseguir l’anhelada estirada en el marcador, després de situar-se amb una renda de tres gols (11-8). Però a Espanya encara li faltava ajustar la seva defensa, el pilar on se sustenten les opcions de les ‘Guerreres’ en aquest Mundial, i que es va mostrar incapaç en tot moment de contenir les poderoses penetracions de la central Doungou Camara.

Segueix el sofriment

Tot un problema que va condemnar el conjunt espanyol a prolongar el seu sofriment, com va demostrar l’ajustat 14-13 amb què les de Carlos Viver van arribar al descans. Una aturada que va semblar aclarir definitivament les idees a l’equip espanyol, especialment en la parcel·la defensiva, en què Espanya va trobar, per fi, la fórmula per frenarCamara.

Si en el primer temps els ajuts mai van arribar a temps per contenir la central senegalesa, en la segona la velocitat de cames de les jugadores espanyoles no només va anul·lar Camara, que no va marcar en tota la segona meitat, sinó que va desmantellar per complet el conjunt africà.

Tal com va demostrar l’únic gol que Espanya va concedir en els deu primers minuts del segon parcial, fet que va permetre a les ‘Guerreres’ trencar definitivament el partit (21-14) amb un contundent parcial de 7-1. De la mà de les extrems Sole López i Maitane Etxeberria, que van culminar el joc ofensiu de l’equip espanyol, les de Carlos Viver van acabar amb la resistència africana, que, malgrat el bon paper de la portera Hatadou Sako, no va poder evitar el triomf (29-20) d’un conjunt espanyol que va fer un nou pas cap a la segona fase.

Fitxa tècnica

29- Espanya: Navarro; Marta López (3), Mireya González (-), María Núñez (1), Lara González (2), Barbosa (7, 2p) i Jennifer Gutiérrez (1p) –equip inicial–; Zoqbi (ps), Arderius (-), Eli Cesáreo (-), Etxeberria (3), Pena (3), Sole López (3), Alicia Fernández (2), Almudena Rodríguez (4) i Ainhoa Hernández (-)

20- Senegal: Sako (1); Dapina (5), Keita (1), Camara (6), Sankhare (4), Sy () i Ndiaye (3, 2p) –equip inicial– Lo (ps), Seck (-), Kante (-), Paye (-), Ba (-), Sene (-), Sylla (-), Kamdop (-) i Diop (-)

Marcador cada cinc minuts: 1-2, 4-4, 6-6, 8-8, 11-10 i 14-13 (descans) 17-14, 21-14, 22-16, 24-17, 27-19 i 29-20 (final)

Àrbitres: Lah i Sok (SLO). Van excloure per dos minuts Sy, Keita, Kandop i Ba per part del Senegal, i Mireya González, Almudena Rodríguez (2), Ainhoa Hernández i Alicia Fernández per part d’Espanya.

Incidències: partit corresponent a la tercera jornada del grup C de la fase de grups del Mundial del Japó disputat al General Gymnasium de Yatshusiro.