POLÈMIQUES PARAULES

Van Basten és apartat de Fox Sports per una proclama nazi en directe

L'exjugador holandès va dir «Sieg Hiel» en un micròfon que tenia obert i la cadena l'ha suspès de sou i feina durant una setmana

ecarrasco35326687 netherlands national soccer team assistant coach marco van b160830182826

ecarrasco35326687 netherlands national soccer team assistant coach marco van b160830182826 / ROBIN VAN LONKHUIJSEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marco van Basten va expressar la frase d’utilitzada pels nazis «Sieg Hiel» (‘salvi la victòria’) en un programa en directe de Fox Sports. L’exfutbolista holandès es va deixar el micròfon obert i va captar les seves polèmiques paraules. No obstant, Van Basten reconeix que es tractava d’una broma.

La cadena llatinoamericana ha decidit suspendreVan Basten durant una setmana sense participar en el seu programa com a analista de futbol i el seu sou durant aquelst període de temps es destinarà a l’Institut d’Estudis de Guerra, Holocaust i Genocidi de la ciutat d’Amsterdam. 

Reacció de Fox Sports

El canal s’ha volgut desmarcar completament de la frase de l’holandès i va publicar un comunicat condemnant les paraules de Van Basten. «El que va succeir va ser estúpid i inapropiat i Fox Sports es distancia del que Marco van Basten va dir dissabte. Fox Sports continua donant suport a la col·laboració amb Marco van Basten i li dona la benvinguda al programa ‘D’Eretribune’ el dissabte 7 de desembre», va publicar Fox Sports.

Notícies relacionades

Les polèmiques declaracions van tenir lloc quan un periodista holandès va acabar de fer una entrevista a l’entrenador alemany de l’Heracles Almelo, Frank Wormuth, i quan es van acomiadar des de l’estudi es va sentirVan Basten pronunciar les paraules «Sieg Hiel».

No obstant, l’exjugador del Milan ha volgut deixar ben clar que es tractava d’una mofa cap a l’alemany utilitzat pel periodista  holandès que estava realitzant l’entrevista.