polèmica lingüística

Discussió a Almendralejo per preguntar en català al tècnic del Girona

L'Extremadura es desmarca dels periodistes que es van irritar per l'idioma i mostra el seu respecte al conjunt gironí

marti

marti

1
Es llegeix en minuts

Diversos periodistes locals van desencadenar diumenge la polèmica durant la roda de premsa de Pep Lluís Martí, el nou tècnic del Girona, quan diversos enviats especials a Almendralejo, que acompanyaven al conjunt gironí, van realitzar preguntes en català. L’Extremadura es va desmarcar de la polèmica i va emetre un comunicat en el qual mostrava respecte al conjunt visitant, que va guanyar per 1-3.

Notícies relacionades

L’incident es va desencadenar a la sala de premsa de l’estadi Francisco de la Hera quan se li va formular la segona pregunta, la primera en català, al tècnic mallorquí del Girona. Va ser llavors quan diversos informadors extremenys van començar a protestar mentre els responsables de premsa dels dos equips miraven d’asserenar els ànims. Al final, Martí va contestar en castellà a les qüestions que li formulaven en català.

Més tard, l’Extremadura va emetre una nota de premsa en la qual es desmarcava de la protesta dels periodistes locals. «En tot moment el club vetlla per l’autonomia i la llibertat d’expressió de tots els professionals que ens visiten i són benvingudes totes les llengües i idiomes que es parlen en el futbol, instrument per a la comunicació i el coneixement». El comunicat del club extremeny va acabar amb una frase en català. «Sempre seran benvinguts en aquesta terra de concòrdia».

Temes:

Girona FC