final de consolació

Nova Zelanda es penja el bronze al Mundial de rugbi

Els All Blacks derroten Gal·les per 40-17 en un partit que van dominar sense gaire problemes

new-zeland

new-zeland / KAZUHIRO NOGI (AFP)

2

Aquest divendres Nova Zelanda es va alçar amb el bronze al Mundial de rugbi del Japó després de derrotar per 40-17 una Gal·les que no va llançar la tovallola en un partit amb molt contacte a què tots dos van sortir disposats a acabar al podi. L’obertura gal·lès Rhys Patchell va posar la pilota en moviment a la final pel bronze d’aquest Mundial, disputat en un estadi pràcticament complet (48.842 dels 50.000 seients), però els neozelandesos van sortir al seu partit amb energia i defensa fèrria.

Els All Blacks van fer diversos contraatacs perillosos que van provocar un penal al seu favor en el minut 4. L’obertura Richie Mo’unga va clavar una puntada de peu, però la pilota es va estavellar contra els pals. Els neozelandesos no van perdre l’ànim i després d’una jugada en què Mo’unga, el número 8 Kieran Read i el segona línia Brodie Ratallick van protagonitzar un gran treball en equip, el pilar esquerre neozelandès Joe Moody va anotar el primer assaig del partit un minut després amb èxit (7-0).

Ímpetu gal·lès

Els gal·lesos van tornar a l’atac amb ímpetu i van tractar d’aprofitar alguna obertura, però els All Blacks van frustrar els seus intents i per a ells també va ser el segon assaig de la nit, en una increïble carrera tallada del ‘fullback’ neozelandès Beauden Barrett que va anotar sota els pals. Va confirmar Mo’unga (14-0).

Els Dracs Vermells van haver d’esperar fins al minut 19 després de pressionar l’organitzada defensa neozelandesa, per estrenar el marcador amb un assaig del ‘fullback’ Hallam Amos amb conversió positiva de l’obertura Rhys Patchell (14-7). Nova Zelanda es va mostrar menys encertada en els minuts següents i Gal·les va aprofitar una infracció de defensa al seu favor en el minut 25 per col·locar una puntada de peu amb encert de Patchell (14-10).

Fam de podi

Els All Blacks tenien fam de podi i van aconseguir recuperar el domini del partit. Van anotar dos assajos més abans del final del primer temps, tots dos de l’ala dret Ben Smith, que amb prou feines ha aparegut en el torneig, però que en aquesta ocasió es va lluir.  La selecció neozelandesa va sortir al terreny de joc a la segona meitat disposada a confirmar el seu domini i poc després de l’arrencada, en el minut 42, el centre exterior Ryan Crotty va anotar un nou assaig amb confirmació positiva que va deixar el marcador en 35-10. Nova Zelanda va agafar inèrcia en l’atac, era imparable, i quan semblava que l’ala dret Ben Smith havia aconseguit el seu ‘hat-trick’ de la nit, l’assaig va ser anul·lat pel col·legiat.

Gal·les no va llançar la tovallola i va buscar la seva primera victòria contra Nova Zelanda des del 1953 lluitant pel podi. Va pressionar, va buscar el buit com va poder, protagonitzant algunes de les seves millors jugades del partit, i la insistència es va veure recompensada amb el seu segon assaig. Després d’un atac prolongat de 20 fases, l’ala esquerre dels Dracs Vermells Josh Adams es va llançar un metre, va envestir per anotar el ‘try’, que va confirmar l’obertura Dan Biggar (35-17, m.61).

Malgrat la gosadia, aquesta no va poder ser la nit històrica que buscava Gal·les, que va veure com en el minut 76 l’obertura Richie Mo’unga tornava a fer de les seves per anotar i convertir el sisè assaig de la seva selecció i últim del partit, que va acabar en 40-17.