LECCE - JUVE (1-1)

Punxa la Juve sense Cristiano; punxa després l'Inter

L'equip de Sarri només pot arrencar un punt en la seva visita al camp del Lecce però mana a la Lliga

El conjunt de Conte va malgastar l'opció de posar-se líder al firmar un empat a casa amb el Parma (2-2)

marcosl50592049 lecce s marco mancosu celebrates after scoring the equalizer191026174702 / Marco Lezzi

2

Maurizio Sarri, el tècnic de la Juve, va donar descans a Cristiano Ronaldo, que ho havia jugat tot fins ara. Li va donar descans i la Vecchia Signora va patir un empat a casa del Lecce (1-1), després d’un altre gris partit. Un partit que es va decidir a la tanda de penals. Va punxar la Juve primer; va punxar després l’Inter, que va malgastar la possibilitat de col·locar-se líder. Va empatar a casa amb el Parma (2-2) i va deixar la Vechia Signora dominar en solitari la Sèrie A italiana.

El Juventus es va començar avançant gràcies al gol deDybalades dels onze metres (m. 50), però ràpidament va arribar la rèplica del Lecce a través d’un altre penal, materialitzat perMancosu(m. 56). Va tenir més de mitja hora la Juve per superar aquest 1-1, però no va trobar els camins adequats per trencar la defensa del Lecce.

25 xuts, només 4 a porta

Ho va intentar Sarri de totes les maneres possibles, però la seva Juve tenia el problema que Ronaldo no era al camp. Fins a 25 xuts va completar l’equip de la Juve, que va formar amb un trio ofensiu integrat per BernasdechiDybala, el millor de tots, i Higuaín.

Però només quatre d’aquests 25 xuts estaven ben dirigits a la porteria de Gabriel, el porter brasiler del Lecce. L’absència de l’estrella portuguesa, que havia jugat 10 dels 11 partits d’aquesta temporada (només es va perdre la victòria contra el Brescia per unes molèsties musculars), va pesar massa.

Crítiques a De Ligt

En el primer en què va descansar Cristiano, la Juventus es va deixar dos valuosos punts en un camp assequible, ja que el Lecce pul·lulava per la zona tenebrosa i fosca de la Sèrie A italiana. A més, De Ligt, el central holandès que va triar anar-se’n a Torí abans que recalar al Camp Nou amb el seu amic Frenkie de Jong, continua sense trobar el seu lloc.

No està De Ligt oferint la seva millor versió, acaparant molts retrets de l’afició i de la premsa per la seva falta de consistència.  I la Juve, que només havia cedit l’empat davant del Fiorentina (0-0), veu truncada la seva ratxa de victòries a l’‘scudetto’. Portava cinc triomfs consecutius fins que va topar amb el Lecce.

Ensopegada interista

Després, l’Inter va tenir a les seves mans enfilar-se al primer lloc gràcies al gol inicial de Candreva (m. 23), el xut del qual des de fora de l’àrea va ser desviat, de forma involuntària, per un defensa del Parma. Però en quatre minuts va enterrar aquest avantatge. Els gols de Karamoh (m. 26), un jove cedit per l’Inter, i de Gervinho (m. 30) van obrar el canvi al marcador.

L’Inter va poder, al final, empatar a la segona meitat gràcies al gol de Lukaku (m. 51) després d’una llarga deliberació del VAR, mentre Conte va acabar el partit, amb set minuts de temps afegit, acumulant davanters, però sense encert final. La tarda va començar malament per a la Juve, però no va acabar pitjor.