COPA DEL MÓN DE RUGBI

Anglaterra deixa els All Blacks fora de la final del Mundial

La magistral lliçó defensiva de l'equip de la Rosa ofega Nova Zelanda (19-7)

zentauroepp50586689 topshot   new zealand s number 8 kieran read  c  is tackled 191026185027

zentauroepp50586689 topshot new zealand s number 8 kieran read c is tackled 191026185027 / CHARLY TRIBALLEAU

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Anglaterra li va apagar el llum a Nova Zelanda. Amb un exercici defensiu que passarà a la història del campionat, l’equip de la Rosa va donar la campanada en la primera semifinal de la Copa del Món de rugbi del Japó i, dinamitant tots els pronòstics, va superar per 19-7 als All Blacks, que van veure impotents com s’esfumava el seu anhel de conquistar el tercer títol mundial consecutiu. Els anglesos, per la seva banda, jugaran el 2 de novembre a Yokohama la quarta final de la seva història (només va abraçar la glòria en la del 2003) davant el guanyador del partit que diumenge enfrontarà Gal·les i Sud-àfrica.

No havien passat ni dos minuts i els inventors del rugbi ja manaven en el partit (7-0) gràcies a un assaig de Tuilagi i a una transformació de Farrell. A partir d’aquí, el primer temps va ser una exhibició d’intensitat i ferocitat per part d’Anglaterra, que, amb els ’kamikazes kids’ Curry i Underhill impartint ‘un clínic’ sobre el noble art del placatge, va ofegar per complet el joc dels kiwis i se’n va anar al descans amb 10-0 gràcies a un cop de càstig convertit per George Ford.

Cadena d’errors

Notícies relacionades

Arengats pel seu llegendari capità Kieran Read, els neozelandesos van buscar l’heroica en la segona part, però el rampell es va traduir en una cadena d’errors i infraccions ben aprofitats pels de la Rosa, amb un Ford excels en la lectura d’allò que demanava el partit. L’obertura anglès va fer el 13-0 amb un altre penal i, després que els All Blacks retallessin l’avantatge amb un assaig de Savea i una conversió de Mo’unga (13-7), va continuar convertint cops de càstig fins a deixar el resultat en el definitiu 19-7.

«A la Copa del Món, la defensa ho és tot», va apuntar després del partit Eddie Jones, fitxat per redreçar la nau anglesa després del fiasco del Mundial del 2015. De moment, aquesta convicció ja li ha servit al veterà entrenador australià per canviar el rumb de la història del rugbi. El pròxim dissabte, a la final, tindrà l’oportunitat d’arribar al cel.

Temes:

Rugbi