FINAL DE CHAMPIONS

Itàlia insta a canviar la seu de la final Champions League a Istanbul

El Ministre d'Esports d'Itàlia condemna la invasió de Turquia al poble kurd

Alguns jugadors turcs van fer la salutació militar per celebrar el seu gol contra Albània com a mostra de suport a Erdogan

jgarcia44834408 soccer football   champions league group stage draw   grimal180904171814

jgarcia44834408 soccer football champions league group stage draw grimal180904171814 / ERIC GAILLARD

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Itàlia exigeix el canvi de seu a la UEFA per a la final de la Champions League 2020 que s’ha de celebrar a Istanbul a causa de les controvèrsies del seu conflicte bèl·lic amb els kurds. Vincenzo Spadafora, primer ministre d’esports italià, interpel·la a la pau com a valor contra el qual actualment s’atempta amb les actuacions de Turquia.

En el partit entre Turquia i Albània, els jugadors otomans van fer la salutació militar com a gest per recolzar Erdogan en la invasió turca a la regió kurda de Síria. A més, van repetir el mateix gest en el partit contra França.

Sanció a Cenk Sahin

El jugador turc Cenk Sahin, ha sigut apartat pel seu club, el St. Pauli alemany, pel seu recolzament a través de les xarxes socials a favor de la intervenció turca, ja que el club creu que és incompatible amb els valors de pau i harmonia de l’entitat. 

Notícies relacionades

El primer ministre italià considera que la UEFA ha de canviar de país per celebrar la final de la màxima competició continental. Spadafora creu que el futbol és un instrument de pau i que, per tant, Turquia no ha d’acollir la final.