OPEN DELS EUA

Medvedev-Dimitrov, la semifinal inesperada

Nova York continuarà òrfena d'una trobada Federer-Nadal després de la derrota del suís

El rus que va derrotar Wawrinka i el búlgar garanteixen un nou finalista de grans

aguasch49704187 topshot   grigor dimitrov of bulgaria reacts to his win agai190904192559

aguasch49704187 topshot grigor dimitrov of bulgaria reacts to his win agai190904192559 / DOMINICK REUTER

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Fa menys de dues setmanes, quan arrencava l’Open dels Estats Units, tots els ulls estaven posats en Novak Djokovic, Rafael Nadal i Roger Federer, aquest trio d’asos, el ‘Big Three’ que des de fa tres lustres domina el tennis de manera aclaparadora. Nova York salivava també amb la possibilitat que el suís i el de Manacor, protagonistes d’una de les més boniques rivalitats de l’esport i que s’han enfrontat 41 vegades, per fi es creuessin a la final del gran, l’únic orfe de veure el seu duel. Els fats del tennis, i alguna cosa més, han obligat a recalibrar les mirades. I Nova York haurà de continuar esperant el seu Federer-Nadal.

Diumenge, a Arthur Ashe, un dels finalistes serà un debutant en la lluita per un gran, cosa que no passava des que el 2014 es van creuar en la lluita pel títol Marin Cilic, que va acabar guanyant, i Kei Nishikori. I el mèrit aquesta vegada serà per al búlgar Grigor Dimitrov o per al rus Daniil Medvedev, el tennis del qual a Flushing Meadows dona motius de la seva presència en la inesperada semifinal.

Dues generacions, dues promeses

Notícies relacionades

Dimitrov, que va ser un dels tennistes més prometedors de l’anomenada“generació perduda”i va arribar a ocupar el tercer lloc en la classificació mundial el 2017, l’any en què va guanyar les finals de l’ATP, ha viscut més baixos que alts des d’aleshores i un declivi el 2019, marcat per problemes a l’espatlla, que l’ha arrossegat fins al lloc 78 de la classificació mundial (cosa que el converteix en el semifinalista a Nova York de rànquing més baix des de Jimmy Connors el 1991). Però en aquest Open, als 28 anys, ha ressorgit. I ho va fer amb especial determinació davant de l’home amb qui molts van comparar el seu estil (per a la seva ràbia amb l’apel·latiu ‘baby Federer’),portant el partit fins als cinc sets (3-6, 6-4, 3-6, 6-4 i 6-2) i aprofitant la factura que l’edat (38 anys) ineludiblement passa a un tennista encara enorme, inigualat amo de 20 grans, i que malgrat tancar l’any sense sumar cap gran més al palmarès continua tercer del món i amb una temporada més que positiva.

Davant tindrà Medvedev, la més rutilant promesa ara mateix de la ‘Next Gen’, que amb un 7-6 (8-6), 6-3, 3-6 i 6-1 es va desfer als seus quarts d’un desdibuixat Stan Wawrinka per arribar a la seva primera semifinal de Grand Slam. El triomf dona continuïtat a la brillant (i extenuant) temporada en pista dura del moscovita, als 23 anys el semifinalista més jove a Nova York des de Djokovic el 2010, que en quatre setmanes ha acumulat 19 victòries en 21 partits individuals, incloent-hi finals a Washington i Mont-real i títol a Cincinnati.