Mercat de fitxatges

Neymar, camí d'un altre "es queda" (a París)

Arrela a França la convicció que el brasiler continuarà jugant en el PSG després de l'estiu

L'exblaugrana, taxat en 125 milions d'euros pel Centre International d'Economie, segueix sense ofertes

zentauroepp49198388 190724182041

zentauroepp49198388 190724182041

6
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Tots els mitjans de comunicació francesos comencen a sospitar queNeymar Jr. continuarà vinculat al París Saint-Germain (PSG); i no només aquesta temporada, sinó les tres que li queden de contracte i, fins i tot, diverses campanyes més. Aquests mateixos mitjans, des de 'Le Parisien', considerat el portaveu oficiós del PSG, fins al prestigiós (i poc esportiu) 'Le Monde', han comentat, durant les últimes hores i dies que les possibilitats que 'Ney' demani perdó i acabi quedant-se al Parc dels Prínceps van en augment a mesura que passen els dies i no arriba cap oferta en ferm per l’estrella brasilera. És més, el portal C/News.fr va assenyalar, dilluns passat, que ja hi ha qui pensa que Neymar podria, fins i tot,allargar el seu contracte uns quants anys mési renovar per més diners amb el conjunt de propietat qatariana.

El cert és que fa ja bastants dies que el fulletó, el serial, la historieta de l’estiu del 2019 s’ha anat apagant. Ni pare Neymar ni l’intermediari Pini Zahavi, a qui la família ha encarregat la venda de l’exfutbolista del Santos i del Barça, ni, per descomptat, el mateix jugador han obert la boca, que és un senyal que permet reforçar aquesta teoria, que Ney està donant voltes a quedar-se a París perquè no té cap altre remei.

De moment, la normalitat ha tornat a la vida del PSG, de la seva milionària plantilla i del quadro tècnic que lidera l’alemanyThomas Tuchel. El conjunt parisenc va arribar ahir a la Xina, on ha de jugar dos partits amistosos: el primer, dissabte que ve davant de l’Inter de Milan, i el segon, dimarts que ve davant del Sydney FC. I amb ells va viatjar, com, no Neymar Jr., totalment integrat ja en el dia a dia de l’expedició, després, curiosament, de superar un control antidopatge per sorpresa juntament amb Kylian Mbappé, l’altra gran estrella francesa, Ander Herrera i Pablo Sarabia.

Lesió conclosa

Tot just arribar a la Xina, el PSG va difondre un comunicat en què informava de l’estat físic de tots els seus jugadors i es donava «totalment per conclosa» la greu lesió queNeyes va fer el 6 de juny, amb el Brasil, al turmell dret, quan es va fracturar, de nou, el cinquè metatarsià. Poc després d’aquesta notificació, fonts oficials van afirmar que Neymar s’entrenarà en solitari els dos primers dies d’estada a la Xina, per incorporar-se a continuació a la plantilla. Si no juga alguns minuts davant de l’Inter, ho farà de sortida contra el Sydney.

Neymar, de 27 anys, ha estat sonant aquests dies no només com a reforç blaugrana (s’ha arribat a dir que el Barça havia ofert per ell Coutinho i Rakitic més 40 milions d’euros), sinó també com a intercanvi amb Gareth Bale per al Reial Madrid o com a últim reforç estel·lar per a la Juventus després del defensa holandès Matthijs De Ligt. Però, en realitat,no només no s’ha mogut de París, sinó que ni tan sols ha estat a prop de fer-ho.Així ho va reconèixer diumenge passat el director esportiu del PSG,Leonardo Nascimiento de Araújo, després de l’amistós jugat pel seu equip a Nuremberg (1-1): “Honestament, no hi ha res nou. Res de res. No s’ha mogut un dit. No hem rebut cap oferta. Ni una. Ell es queda amb nosaltres. Ell és jugador del PSG. Ell està amb el PSG".

Límit, el 31 de juliol

Segons ‘Le Journal de Dimanche’, les autoritats qatarianes que controlen el PSG, i que estan representades a la capital francesa pel popular Nasser al-Khelaïfi, han posat data per tancar l’assumpte: el 31 de juliol, és a dir, dimecres. Si aquest dia no hi ha acord ni oferta, Neymar es quedarà al PSG i complirà el seu contracte.

Quan l’expedició parisenca va arribar a la Xina, li van preguntar a Tuchel si volia que Ney es quedés al PSG. “¿M’està preguntant si vull que Neymar segueixi amb nosaltres? Sisplau,tots els entrenadors del món voldrien tenir Neymar al seu equip. Hi insisteixo, tots. I, miri per on, Neymar és del PSG. Tot pot passar, per descomptat, però tant de bo segueixi amb nosaltres”. El cert (i això és el que no explica Tuchel) és que el rendiment que el PSG li ha tret al brasiler en les dues temporades que fa que és amb ells és poc menys que ridícul. Neymarha jugat 58 dels 111 enfrontaments que ha disputat el campió francèsa les dues últimes campanyes (és a dir, el 47%).

El prestigiós ‘Le Monde’ explicava dilluns passat queel Centre International d’Economie havia valorat, fa un parell de mesos, Neymar en 125 milions d’euros, és a dir, moltíssim menys dels 222 milions (xifra rècord, històrica) que en va pagar el PSG al Barça i, per descomptat, menys que els suposats 200 milions que ara demanen els parisencs (perdó, qatarians) per la seva devaluada estrella.

Prestigi en caiguda lliure

En aquesta mateixa informació, el diari francès recordava que “Neymar hauria d’haver assolit, durant les dues temporades que fa que és al PSG, el seu punt màxim de rendiment, tant al camp com al mercat mediàtic, havent obtingut, fins i tot, alguna Pilota d’Or amb què aclarir els dubtes que hi ha sobre si és o no és un jugador mentalment fort com per ser el líder, el jugador franquícia, d’una marca com el PSG”. El text de ‘Le Monde’ recordava queel prestigi de Ney s’ha esfondrat, fins i tot, al seu propi país, ja que la seva selecció acaba de conquistar la Copa Amèrica sense la seva contribució.

És evident que la paciència del PSG té un límit i que, si no és el 31 de juliol, pot ser pocs dies després. És veritat que aquest tipus de traspassos es poden produir en qualsevol moment, però el preu sembla realment escandalós per un jugador que amb prou feines ha jugat, i el perdó, les disculpes i la reconciliació estan ara mateix més a prop que la venda. I si finalment l’operació tingués lloc,té més possibilitats de tancar-se a Itàlia (Juventus de Torí) que a Espanya, ja que ja és sabut que la Hisenda espanyola es quedaria amb els primers 35 milions d’euros que Ney cobrés tot just instal·lar-se en terra espanyol, sigui a Barcelona o a Madrid.

Asseure’s a la taula

Notícies relacionades

No és menys cert que els tres grans clubs, els únics, que han sonat al voltant d’aquesta complicadíssima operació (Barça, Reial Madrid i Juve) estan construint les seves plantilles 2019-2020 sense comptar amb Neymar i només el conjunt que presideix Josep Maria Bartomeu estaria disposat a asseure’s a la taula en cas que la situació en el PSG es fes insostenible (un escenari que no sembla haver-se produït a hores d’ara de l’enuig) i el club parisenc acceptés sentir fórmules originals (més jugadors que diners) per poder desprendre’s de Neymar.

Una cosa està clara: Bartomeu no espera poder fitxar Neymar, però tampoc pensa menysprear la possibilitatd’asseure’s en una taula on un desesperat PSG (cosa que no sembla que hagi de passar, més aviat al contrari) acceptés parlar, obertament, del tema amb qui estigués interessat en el fitxatge. Qui ho sap. Tot i que, ara com ara, el serial porta camí de tancar-se amb un nou tuit de Gerard Piqué, reeditant aquella primera versió (amb Neymar) del polèmic “es queda”. Però, aquesta vegada, a París. 

Temes:

Neymar