Les 'lleones' del waterpolo espanyol arriben a la final del Mundial

Les jugadores de Miki Oca tomben les hongareses amb rotunditat (16-10)

zentauroepp49193833 alegria waterpolo190724130649

zentauroepp49193833 alegria waterpolo190724130649 / ANTONIO BRONIC

1
Andrea López-Tomàs

La selecció espanyola de waterpolo disputarà la final del Mundial de Gwangju després d’imposar-se amb moltíssima autoritat a Hongria. És la tercera final de la història de les waterpolistes espanyoles. Aquesta victòria en la semifinal atorga, a més, plaça per participar als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Espanya s’enfrontarà als EUA, que en la seva semifinal han derrotat Austràlia 7-2.

El primer quart ha sigut d’una tensió màxima amb les jugadores de Miki Oca abocades de nou "com lleones" per desbaratar la tàctica de les hongareses. La mataronina Roser Tarragó (12 gols en 24 llançaments en aquest mundial) va estar pletòrica i encertadíssima: tres gols dels cinc del primer parcial (5-3).

El moment impecable de Roser Tarragó ha esperonat les seves companyes, molt conjuntades davant les irreductibles magiars, dures en el plantejament però sense la concentració necessària en les situacions defensives. Els seus errors van facilitar alguns gols de les espanyoles en el primer quart. En el segon, no obstant, els errors han sigut de les d’Oca, amb tres llançaments als pals que han donat vol al set rival amb un parcial més ajustat (5-5).

Al descans, Espanya, 10 - Hongria, 8. Tensió màxima a la piscina de Gwangju.

Judith Forca, l’esquerrana del Sabadell, ha obert amb un golàs el tercer temps. A l’altre costat, Laura Ester, seguríssima evitant els cacaus i impulsant el contraatac amb l’olfacte golejador de Forca en màxima expressió. Un poder que ha encomanat a Beatriz Ortíz. Duel al límit sota l’aigua, dues hongareses expulsades, ambun parcial 4-1 en el tercer període. Les espanyoles s’acosten al somni de disputar la final del Mundial amb aquest 14-9.

L’autoritat de la capitana Pilar Peña, Piluca per a totes les seves companyes, ha emergit just en el reinici amb un espectacular gol. No ha sigut l’única a consolidar l’avantatge. A la porteria, immensa, Laura Ester. En l’estratègia del gol, Maica García. El combat transporta les espanyoles a la final contra els EUA amb un contundent 16-10 davant d’Hongria.