Pretemporada blanca

El Madrid s'estrena amb derrota contra el Bayern (3-1)

Hazard va ser titular i Bale no va tenir minuts al primer partit d'estiu de l'equip de Zidane

afp 1iz08x

afp 1iz08x / AARON M SPRECHER (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

D’inici, el primer partit de la pretemporada del Madrid, contra el Bayern, podria haver passat per un partit de l’època daurada de Zidane, sense més ni més que una novetat sobre la gespa, l’únic al·licient que estimula realment el madridisme. 

Des del costat esquerre de l’atac, amb el número 50 a l’esquena de manera provisional, la incidència d’Hazard en el partit va anar creixent amb el pas dels minuts, cada vegada implicat en més combinacions amb Benzema i fent gala, cada vegada amb més freqüència, de la seva velocitat i driblatge en carrera. 

El belga va induir els millors minuts en atac del seu equip en un partit dinàmic, amb moltes ocasions i amb molta falta d’encert en la rematada, en què l’equip va fer un gran desplegament físic en la pressió, però no va poder contenir el Bayern en diverses fases del primer temps.  Després del descans, amb un equip nou, el Madrid va claudicar malgrat el gran gol de Rodrygo que va inaugurar el caseller dels de Zidane.

A l’espera que s’agilitin les vendes que estan retardant tots els plans de Zidane, començant per un Bale sense minuts, el tècnic francès continua treballant amb una desena de jugadors amb qui el club no pretén comptar la temporada que s’inicia en menys d’un mes, amb la primera jornada de La Liga el 17 d’agost. 

Ocasions i bon joc

El partit va començar dinàmic, amb arribades dels dos equips a l’àrea rival, fins que els problemes de Carvajal amb Coman es van traduir en una pilota morta a l’àrea de Courtois que Tolisso va rematar a gol per posar per davant el Bayern. La intensitat dels equips es va diluir i el conjunt alemany va agafar les regnes del partit entre les alternatives inherents del primer partit de l’estiu. 

El Madrid va ser millor al tram final del primer temps, quan el centre de gravetat del seu joc va passar del ritme de Modric al d’Hazard, i van arribar ocasions cada vegada més clares, amb el Bayern tancat en la seva àrea, però cap va acabar en gol.  

Amb la incògnita de si acabarà arribant l’element que li ofereixi una alternativa a l’equip al centre del camp, Zidane va experimentar amb Isco a la mitjapunta, per darrere de Benzema, amb llibertat per davant de Modric i Kroos, acompanyat per Asensio i Hazard a les bandes.

L’atacant balear, un dels que comença el curs qüestionat, va mantenir el seu nivell dispers de l’última temporada, amb voluntat, però sense encert, lluny dels nivells de confiança necessaris per rendir al màxim nivell.  

Un altre que va acabar amb dubtes i a qui Zidane li va donar la titularitat és Marcelo, immers en una successió constant d’encerts, ràpid i assistit per la claredat mental que no tenia durant l’últim curs. El brasiler és l’estendard dels recuperats per a la causa blanca.

Carrusel de substitucions

En el descans, Zidane va fer els onze canvis permesos i va presentar una alineació nova, amb debutants, del planter i descarts: des de Keylor Navas fins a Jovic, acompanyat per Vinicius, Rodrygo i l’inspirat japonès Kubo; passant pel debutant Mendy al lateral esquerre, amb un desplegament físic impressionant.

L’equip madrileny, sense presència al centre del camp, es va entregar a un partit trencat que va derivar en un cabal constant d’ocasions bavareses, en què brollaven de forma esporàdica les accions dels joves i vertiginosos atacants blancs. 

Notícies relacionades

Va aparèixer Lewandowski per fer el segon gol, gràcies a una maniobra clàssica de davanter centre davant de la inexperta defensa blanca, amb control, mitja volta i un xut que va acabar d’enfonsar el fràgil Madrid del segon temps, que dos minuts després va rebre un altre gol, el tercer, després d’una rematada còmoda de Gnabry a l’àrea de Navas.

No hi va haver cap altre equip que el Bayern fins al final, però va aparèixer el brasiler Rodrygo per aconseguir el primer gol del Madrid de la temporada amb un gran llançament de falta, que ell mateix havia buscat al forçar un contacte innecessari amb el porter rival quan el va encarar en avantatge després d’un error colossal de Kimmich.

Fitxa del partit:

<strong style="font-size: 1.6rem;">BAYERN DE MUNIC   3</strong>