ANUNCI OFICIAL

Iker Casillas confirma la seva retirada del futbol

El porter passarà a formar part de l'staff' del Porto

zentauroepp46065936 iker casillas190715120256

zentauroepp46065936 iker casillas190715120256 / Manuel Araujo

1
Es llegeix en minuts
Efe

El porter espanyol Iker Casillas ha anunciat aquest dilluns que posa fi a la seva carrera professional i que formarà part de l’‘staff’ directiu del Porto, decisió que ha pres després de l’infart de miocardi que va patir durant un entrenament amb el club portuguès l’1 de maig.

Segons va anunciar el club en un comunicat, el porter, que té contracte fins al juny de 2020 amb el Porto, serà l’intermediari entre jugadors, entrenador i direcció esportiva, i "es podrà ser ampliada la seva actuació a altres funcions dins del club".

"Faré una cosa diferent del que habitualment feia, que era ser al terreny de joc", va afirmar Casillas en declaracions al canal de televisió del Porto.

"L’entrenador –Sérgio Conceição– va parlar amb mi la temporada passada quan es va produir la meva situació i em va dir que volia que em quedés amb ells, a prop dels jugadors, a prop dels jugadors més joves, perquè hi hauria diversos canvis", va aclarir el porter.

Casillas va assegurar que farà tot el possible per "ajudar" els seus companys i va concloure: "Ens prepararem per fer-ho el millor possible en l’inici de la temporada"

Palmarès

Notícies relacionades

Aquesta decisió suposa la retirada del futbol en actiu d’Iker Casillas, que, als 38 anys, té en el seu historial un Mundial i dues Eurocopes com a capità de la selecció espanyola i tres Lligues de Campions i cinc Lligues amb el Reial Madrid. Es retira quan es compleixen 20 anys del seu debut com a titular amb el primer equip del Reial Madrid, el 12 de setembre de 1999, davant l’Athletic Club, a San Mamés.

Casillas va deixar la capital d’Espanya a l’estiu de 2015 després de la seva tensa relació amb el tècnic Mourinho, i va ser rebut com un heroi al Porto, club en el qual ha jugat des d’aleshores i amb el qual ara continuarà lligat als despatxos.

Temes:

Iker Casillas