EL MERCAT BLANC-I-BLAU

L'Espanyol fitxa gratis el migcampista Iturraspe

El jugador basc, de 30 anys, firma per una temporada amb opció a una altra

iturraspe

iturraspe

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol ha tancat el seu segon fitxatge de la temporada. Després de la incorporació del central Bernardo, cedit pel Girona, el club periquito ha anunciat l’arribada d’Ander Iturraspe, l’excentrecampista de l’Athletic, que arriba com a agent lliure. Firma per una temporada amb opció a una altra. 

La direcció esportiva considera Iturraspe una oportunitat de mercat. El migcampista (Abadiño, Biscaia, 30 anys) aportarà experiència a la medul·lar periquita. Ha disputat 320 partits oficials amb el club blanc-i-vermell (la campanya passada només en va jugar 5) i compta amb una àmplia trajectòria a Primera i l’Europa League, a més de ser internacional amb Espanya en dues ocasions. Va estar en la llista prèvia de 30 jugadors de Vicente del Bosque abans del Mundial de Brasil-2014, però va ser un dels descartats. 

"Estic molt content d’arribar a l’Espanyol. És un club molt important. Fa molts anys que soc a Primera, intentaré aportar esforç i competir al màxim per un lloc. Jugar a Europa és un extra. Les prèvies arriben de seguida, cal posar-se a punt", va valorar el centrecampista. 

Arriba Mario Hermoso

L’Espanyol ja ha fitxat dos reforços i no s’ha gastat ni un euro, pendent de la situació de tres pilars bàsics: Mario Hermoso, Borja Iglesias i Marc Roca. El central esquerrà es va incorporar aquest dilluns a l’expedició periquita, que va iniciar la concentració a Navata fins al 17 de juliol.

L’Atlètic continua interessat en el defensa, però ha mirat altres opcions com ara Daley Blind, de l’Ajax. L’Espanyol segueix ferm a demanar els 40 milions de la clàusula, una cosa lògica tenint en compte que l’entitat matalassera ha pagat 127,2 milions pel jove João Félix sense gaires problemes. La meitat del traspàs d’Hermoso aniria al Madrid, una cosa que tampoc apassiona l’Atlètic.

Notícies relacionades

‘El Panda’, mentrestant, també és amb els seus companys. En el cas del punta, la clàusula és de 28 milions. El Betis de Rubi vol l’ariet gallec. Per assumir l’operació li aniran de meravella els prop de 30 milions que rebrà per Pau López, que jugarà a la Roma. El València també està a l’aguait, ja que Maxi Gómez, la seva primera opció, sembla molt a prop del West Ham.

Marc Roca i el Bayern

Marc Roca, que ocupa la mateixa posició que Iturraspe, ha firmat un excel·lent Europeu sub-21 i ha aixecat l’interès de grans clubs europeus, començant pel Bayern de Munic. El club germànic podria pagar els 40 milions d’euros de la seva clàusula, la mateixa quantitat que va pagar el 2012 per Javi Martínez.

Temes:

Espanyol