fcb-sal

fcb-sal

2
Raúl Paniagua

Ha arribat el moment de la veritat i el Barça no pot fallar. Després de la desil·lusió de la Champions l’equip blaugrana confia a recuperar aquest dissabte (21.00 hores, Esport3, Tdp)l’hegemonia a la Lliga sis anys després del seu últim títol. La victòria aconseguida a Múrcia dilluns passat va evitar la victòriad’El Pozo i va posar el 2-2 a la sèrie. El Palau decidirà el nou campió i els blaugrana no volen emportar-se una altra decepció.

«Hem de ser molt prudents i pensar que serà molt díficil. Ja vaig dir abans de l’últim partit a Múrcia que ningú ens donés per morts. Igualment dic ara que ningú cregui que està ja fet. Ens equivocaríem molt», reflexiona el capità Sergio Lozano. El guió de la final ha sigut atapeïtd’emocions  i alternatives. El Barça es va emportar el primer duel (7-2) i el quart (7-3) mentre que El Pozo va triomfar al segon i (2-3) i al tercer (3-3, 4-3 en els penals), dues cites molt més equilibrades.

«El ganivet entre les dents»

«Afició i equip junts ja hem demostrat que som molt forts. El recolzament del Palau serà clau», apunta el colomenc Adolfo, autor de tres gols dilluns. «Hem de sortir amb el ganivet entre les dents, amb la màxima intensitat cap fred per prendre bones decisions», diu el porter Dídac. «El cinquè partit a casa és el premi del treball realitzat durant tot la temporada. Ara toca aprofitar-lo», remata Esquerdinha

El tècnic Andreu Plaza va apel·lar a la «maduresa» del seu equip per guanyar un títol que es resisteix des del 2013. Més temps d’espera porten els murcians, que no guanyen la Lliga des del 2010. El Movistarha sigut el campió de les cinc últimes edicions, vencent en el desempat a Torrejón el Barça el 2017 i 2018.

A buscar el rècord

Aquest avantatge el tindrà avui el quadro català. El Palau registrarà un ple absolut. Les entrades es van esgotar un dia i es podria batre el rècord de 6.923 espectadors del quart partit de la final contra l’Inter del 2017. La millor entrada d’aquesta temporada van ser els 5.434 del segon partit contra El Pozo.