resposta contundent

Semenya acusa l'IAAF d'haver-la utilitzat com a "rata de laboratori"

L'atleta sud-africana continua desafiant davant dels tribunals el nou reglament que regula el nivell de testosterona a atletes hiperandrogènics

semenya

semenya / GEOFFROY VAN DER HASSELT (AFP)

1
Es llegeix en minuts

L’atleta sud-africana Caster Semenya va acusar dimarts la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) d’haver-la utilitzat "com una rata de laboratori" en el passat, mentre desafia davant dels tribunals el nou reglament relatiu a atletes hiperandrogènics.

La dues vegades campiona olímpica de 800 metres acusa a l’IAAF d’haver experimentat amb la teràpia hormonal per reduir els seus nivells de testosterona. El nou reglament, que va entrar en vigor el 8 de maig, estipula que alguns atletes amb una diferència en el desenvolupament sexual (DSD) s’han de sotmetre a un tractament per reduir un nivell alt de testosterona que, segons l’IAAF, els ofereix un avantatge injust en la categoria femenina. Les atletes han de baixar els seus nivells de testosterona durant sis mesos consecutius abans de competir en proves que van des dels 400 metres fins a la milla.