canvi d'aires

Rodrigo Hernández se'n va de l'Atlètic i posa rumb al City

El mig centre busca un gir en la seva vida esportiva amb la mirada posada a la Premier

rodrigo-atm

rodrigo-atm / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Rodrigo Hernández, mig centre de l’Atlètic de Madrid, ha pres la decisió de marxar de l’equip blanc-i-vermell aquest estiu, previsiblement al Manchester City, pendent del pagament de la quantitat estipulada en la seva clàusula de rescissió amb el conjunt madrileny de 70 milions d’euros.

És la resolució, segons Efe, d’un mes de dubtes sobre el seu futur i de reflexió del mig centre, tot just un any després del seu retrobament amb l’Atlètic, del qual va sorgir del planter, abans d’irrompre i despuntar al Vila-real en el seu salt a l’elit, inclosa la selecció espanyola.

Canvi d’aires

Ha triat un canvi per prosseguir amb la seva emergent carrera. Consolidat ja en la selecció espanyola absoluta, amb la qual ha sigut internacional en set ocasions, des del seu debut el 23 de març del 2018, a les ordres de Julen Lopetegui, en l’1-1 contra Alemanya a Düsseldorf, la seva evolució es dirigeix ara cap a la Premier anglesa.

En tot aquest procés, amb l’aspecte esportiu com a assumpte definitiu per al mig centre en la seva valoració de cada oferta, Simeone va parlar amb ell. Li va transmetre la importància que tenia en el nou projecte, però no ha sigut suficient per convèncer-lo.

"N’he parlat bastant amb ell. Dels últims anys, és el futbolista que més s’ha adaptat a l’equip amb òbviament moltes coses per millorar. No tinc dubte que el seu creixement és enorme. Em posa content que equips poderosos vegin el creixement que ha tingut del Vila-real a avui, sinó l’haurien anat a buscar al Vila-real", va exposar el tècnic el passat 17 de maig, quan la seva possible sortida ja estava en l’actualitat del conjunt blanc-i-vermell.

"On van apostar per ell va ser a l’Atlètic de Madrid, amb el qual sempre s’ha identificat; és molt feliç a Madrid i el que nosaltres li transmetem és que té 22 anys, un munt de coses per millorar, se’n van un munt de futbolistes molt importants dins de l’equip i deixen llocs per ocupar", va afegir llavors l’entrenador.

La decisió

Aquest dimarts, un mes després, ja hi ha decisió: marxa de l’Atlètic. I això suposa que, per exemple, l’equip necessita ara un mig centre. Hi ha diverses opcions que maneja el club blanc-i-vermell; la primera, per sobre de totes, és Marcos Llorente, del Reial Madrid, tot i que n’hi ha alguna més. En això ja treballa l’entitat madrilenya.

Notícies relacionades

Amb aquesta nova incorporació, sense Rodrigo i amb el fitxatge del mexicà Héctor Herrera, l’Atlètic disposarà de set futbolistes per als quatre llocs del mig camp habituals en el 4-4-2 de Simeone, juntament ambKokeSaúl ÑíguezThomas ParteyThomas Lemar i Víctor Machín, 'Vitolo', amb els quals compta per al curs que ve.

De moment, és la cinquena baixa confirmada, pendent,m això sí, del pagament dels 70 milions d’euros, que haurà d’assumir l’Atlètic respecte a la passada campanya, juntament amb Diego GodínJuanfran TorresLucas Hernández Antoine Griezmann. Els dos primers han acabat contracte, el tercer va ser fitxat per 80 milions d’euros pel Bayern i el quart pagarà la seva clàusula de rescissió al juliol.