compra de partits

El jutge del 'cas Oikos' no accepta el Girona com a acusació particular

L'instructor considera que el club català no és part ofesa ni perjudicada

zentauroepp48365752 valencia-valladolid190528133556

zentauroepp48365752 valencia-valladolid190528133556 / R GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El jutge que instrueix el ‘cas Oikos’ de compra de partits de futbol ha rebutjat que el Girona Fútbol Club es pugui personar com a acusació particular en el cas, al no considerar-lo com a ofès ni perjudicat pels fets, però sí que ha acceptat la personació del Reial Valladolid.

En una providència datada divendres i a la qual ha tingut accés Efe, el magistrat Ángel de Pedro considera que el Girona "no té la qualitat d’ofès pel delicte, al no ser titular del bé jurídic protegit, que és col·lectiu, la protecció de la puresa de la competició esportiva quan estan joc interessos econòmics".

El jutge també considera que el club català no ostenta la qualitat de perjudicat pel fet investigat, perquè "no ha patit menyscapte directe com a conseqüència de la presumpta compra" del partit de la 38a jornada de la Lliga, que va enfrontar el Valladolid i el València. I això és perquè "tot i que no s’hagués influït en el desenvolupament del joc", amb qualsevol resultat "no hauria canviat la seva posició en la classificació", argumenta el jutge.

La petició gironina

Notícies relacionades

El jutge, no obstant, sí que accepta la personació del Reial Valladolid, en concepte d’acusació particular com a perjudicat, però igualment com a responsable civil subsidiari. El club català havia sol·licitat que, per la presumpta compra del partit Valladolid-València, es traguessin sis punts a l’equip val·lisoletà i que o bé descendeixi a Segona Divisió o es torni a admetre el Girona a Primera, que passaria a tenir vint-i-un equips.

En la providència, el jutge aclareix la situació del jugador del Getafe Samuel Sainz, a qui considera "comparegut i personat, en concepte d’investigat per un presumpte delicte de corrupció entre particulars en relació amb l’esport".