"EXTREMA GRAVETAT"

El Girona, amb els ulls oberts després de l'escàndol del Valladolid

El club català anuncia que està disposat "a arribar fins al final" en el cas de presumptes manipulacions del Valladolid-València

zentauroepp48475813 dep pere guardiola190604203032

zentauroepp48475813 dep pere guardiola190604203032 / Valenti Enrich

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

Mentre el Valladolid ha començat a fer comunicats d’autodefensa, el Girona té els ulls cada vegada més oberts. El cas Oikos es complica cada hora que passa perquè hi ha set futbolistes del club val·lisoletà presumptament involucrats en la manipulació del partit davant del València per un tema d’apostes. “Estan apareixent informacions que són d’una extrema gravetat i el Girona és una part clarament afectada i perjudicada. Estem disposats a arribar fins al final”, va apuntar el president del Girona, Delfí Geli.

El que fins fa uns dies semblava un cas més dels molts que apareixen i que acaben com el rosari de l’aurora, el Valladolid-València està subratllat en vermell. Hi ha gravacions, hi va haver detencions i hi pot haver conseqüències inèdites en el futbol espanyol.

El Girona, de moment, es manté expectant. “Entenem que la Lliga i la Federació defensaran el “fair-play”, la seva honorabilitat i la neteja d’aquest procés. Nosaltres, com a part afectada, necessitem tenir tota la informació possible”, va afegir ahir un dels dos màxims propietaris del Girona, Pere Guardiola, que va defensar la bona salut del projecte de Montilivi malgrat el descens de l’equip a Segona A.

"Estan apareixent informacions que són d’una extrema gravetat i el Girona és una part clarament afectada i perjudicada" (Delfi Geli, president del Girona)

Guardiola, no obstant, va deixar entreoberta la porta a continuar en Primera Divisió gràcies al cas Oikos. “Tenim dos bufets d’advocats estudiant el tema i, en funció del que vegin, decidirem l’estratègia jurídica a seguir”, va comentar. El Girona va acabar la Lliga en divuitena posició i el Valladolid va ser el dissetè, quatre punts per sobre. A Montilivi es dona per fet que un descens per sanció del club castellà per un cas d’aquesta gravetat implicaria, de manera automàtica, la salvació del Girona.

Lliga de 19 o de 21

No obstant, també són conscients que la via penal pot allargar-se de manera que no hi hagi temps material per emetre una sentència. “Si la justícia confirma les informacions que apareixen, hauríem de fer valer el nostre dret de continuar a Primera”, va especificar Geli.

No es descarta que acabi sent el Girona que demani a la Lliga que prengui mesures cautelars per evitar que el procés penal s’allargui. Aquí s’obren tots els escenaris. Des d’una lliga de 19 sense el Valladolid fins a una de 21 amb el Valladolid i el Girona a l’espera de la resolució judicial. O que la competició es paralitzi fins que no hi hagi sentència.

"El projecte serveix per a Segona i Primera ja que la idea és comptar amb la majoria de jugadors" (Pere Guardiola, propietari del Girona)

Notícies relacionades

Més enllà del cas Oikos, el Girona està centrat en la confecció de la plantilla per a la temporada 2019/20. “El projecte serveix per a segona i primera, ja que la idea és comptar amb la majoria de jugadors”, va indicar Pere Guardiola. El propietari va reconèixer que el traspàs de Portu a la Reial Societat està a punt de tancar-se i també va revelar que alguns dels principals esforços del Girona és retenir el seu jugador franquícia, Cristhian Stuani. “La nostra il·lusió és convèncer-lo perquè es quedi”.

El club confia que  Stuani segueixi a Montilivi

També va parlar del futur entrenador: “Nosaltres, com a club, hem de tenir uns atributs clars com són la competitivitat, el rendiment, la pressió, córrer un metre més que el contrari, jugar bé a futbol, intentar generar... I hem d’intentar fitxar un tècnic que pugui maximitzar tot això que perseguim i que tenim”. Pere Guardiola va remarcar que, amb el descens, la sort d’Eusebio estava tirada: “Va aconseguir que l’equip jugués molt bé a futbol, però el descens va fer que tant el club com el tècnic acceptéssim que cada un havia de seguir el seu camí”.