operació Oikos

La policia afirma que el Valladolid-València va ser manipulat

«El resultat va atemptar directament contra la integritat de la competició», asseguren els investigadors

zentauroepp48367537 real valladolid s spanish midfielder borja fernandez applaud190604204110

zentauroepp48367537 real valladolid s spanish midfielder borja fernandez applaud190604204110 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts

La policia judicial considera demostrat el falsejament del partit entre el Valladolid i el València, que va segellar la classificació d’aquest últim equip per a la Champions i que està investigat en el marc de l’operació Oikos, segons informa aquest dijous el diari ‘El Mundo’. Els investigadors policials asseguren rotundament que “el resultat del partit va estar condicionat (va acabar 0-2 a favor de l’equip valencianista), atemptant directament contra la integritat de la competició”. Segons els investigadors, “en la manipulació hauria intervingut almenys un jugador, Borja Fernández,” excapità del Valladolid.

Notícies relacionades

Segons la mateixa informació, l’informe policial afegeix que “el resultat pactat va ser victòria del València en la primera part i al final”. “Un pronòstic complert amb l’ajuda de jugadors del Valladolid”, s’assegura. Així mateix, la policia judicial recorda que “la premsa esportiva es va fer ressò de l’‘ajuda’ que van donar els jugadors del Valladolid amb els gols que es van deixar marcar”.

Els perjudicis

Els agents destaquen que el falsejament d’aquesta trobada ha provocat múltiples “perjudicis”. Alguns de tipus econòmic, com els de les cases d’apostes i dels “apostadors de bona fe, que van poder registrar pèrdues o minves en els seus guanys”. De la mateixa manera, esmenta els aficionats que van abonar la seva entrada per assistir a un partit adulterat.