després d'una denúncia de la Lliga

Investigat el Valladolid-València de l'última jornada de Lliga per possible manipulació

L'Osca-Nàstic del maig del 2018 va originar l'operació policial després d'una denúncia de la Lliga

La Policia Nacional ha procedit a la detenció de diverses persones, entre elles alguns futbolistes

zentauroepp48365752 valencia-valladolid190528133556

zentauroepp48365752 valencia-valladolid190528133556 / R GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles / Madrid

La Policia Nacional investiga el Valladolid-València de l’última jornada de la Lliga 2018-2019, disputat fa 10 dies, per possible manipulació. Aquest és una dels partits que estan sota la lupa del cos després que l’enfrontament Osca-Nàstic del 27 de maig del 2018, un dels orígens de la investigació, va aixecar l’alerta de dues cases d’apostes, 888 i Unibet, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Van saltar les alertes ja que sobtadament van baixar les apostes en favor de l’equip aragonès i van pujar molt les apostes amb diners ucraïnesos i xinesos, que, generalment, no es veuen atrets per la Segona divisió espanyola.

La Lliga va presentar una denúncia davant de la possible manipulació d’aquest partit que va acabar amb victòria del Gimnàstic de Tarragona (0-1). Les sospites entorn d’aquest partit van originar l’operació que la Policia Nacional desenvolupa aquest dimarts i en què s’ha procedit a la detenció de diverses persones, entre elles alguns futbolistes.

[Segueix les últimes notícies de l’operació contra la manipulació de partits en directe.]

Fonts de la Lliga van confirmar a Efe la presentació de la denúncia fa ara un any davant de les sospites de suposades irregularitats detectades en una trobada pel seu departament d’Integritat i Seguretat. 

Dispositiu a Osca

La policia desenvolupa des de primera hora del matí aquesta operació contra la manipulació de partits de futbol per obtenir beneficis en apostes esportives, segons van informar a Efe fonts policials.

Dispositiu de la Policia Nacional a les instal·lacions de l’Osca, aquest dimarts / efe

Notícies relacionades

Entre els detinguts, figuren diversos futbolistes, entre ells l’exjugador del Reial Madrid Raúl Bravo; Borja Fernández, acabat de retirar com a jugador en actiu després de jugar les dues últimes temporada al Reial Valladolid; i Carlos Aranda, exjugador de diversos equips de Primera Divisió, van assenyalar a Efe fonts pròximes a la investigació.

També han sigut arrestats Agustín Lasaosa, president de la Societat Esportiva Osca, i Juan Carlos Galindo Lanuza, cap dels serveis mèdics del mateix club. Un dispositiu policial s’ha desplegat aquest matí a la seu de l’entitat d’Osca.