esquiadora guardonada

Lindsey Vonn, premi Princesa d'Astúries d'esports 2019

Ha guanyat vuit medalles en mundials i tres en Jocs Olímpics

Lindsey Vonn attends the NBC 2019/2020 Upfront at The Four Seasons New York on Monday, May 13, 2019. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Lindsey Vonn attends the NBC 2019/2020 Upfront at The Four Seasons New York on Monday, May 13, 2019. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) / Evan Agostini (Evan Agostini/Invision/AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jurat del premi Princesa d’Astúries dels esports 2019 ha decidit concedir el guardó a l’esquiadora nord-americana Lindsey Vonn, de 34 anys, per la seva "excel·lent trajectòria" en els mundials i en els Jocs Olímpics, per la seva "capacitat de superació" i per ser "exemple d’esportivitat". L’acta, que ha sigut llegida pel president del jurat, Abel Antón, ha destacat l’"extraordinària aportació al món de l’esport" de Vonn, la dona amb més victòries en la història de la Copa del Món d’esquí alpí, un total de 82.

El jurat ha ressaltat a més la seva "excel·lent trajectòria" en els mundials i en els Jocs Olímpics, així com "la seva capacitat de superació davant de l’adversitat". Lindsey Vonn destaca també pel seu compromís amb les generacions futures a l’haver creat una fundació que porta el seu nom en favor del recolzament i orientació de les dones joves a través de la transmissió de "valors educatius, esportius i de desenvolupament personal", conclou l’acta.

Vonn, retirada aquest any de la competició professional després de 19 temporades i amb el rècord femení de 82 victòries a la Copa del Món, compta amb vuit medalles en campionats del món (dos ors, tres plates i tres bronzes) i tres en Jocs Olímpics, un or i dos bronzes. L’esquiadora agafa el relleu en aquest guardó a l’alpinista italià Reinhold Messner, el primer home que va coronar les 14 muntanyes més altes de la Terra, i en el polonès Krzysztof Welicki, el primer en ascendir l’Everest a l’hivern, guanyadors l’any passat.

Premis anteriors

Notícies relacionades

En anys anteriors van ser guardonats, entre d’altres, la selecció masculina de rugbi de Nova Zelanda, coneguda com els All Blacks; el triatleta Javier Gómez Noya; els germans i jugadors de bàsquet Pau Marc Gasol; la Marató de Nova York; la selecció espanyola de futbol; el tennista Rafael Nadal, i el pilot de Fórmula 1 Michael Schumacher.

El d’esports ha sigut el quart guardó a resoldre's dels vuit premis que convoca cada any la Fundació Princesa d’Astúries, que ja ha concedit el de cooperació internacional a Salman Khan i la Khan Academy; el de comunicació i humanitats al Museu del Prado, i el de les Arts al dramaturg anglès Peter Brook.