MANCHESTER CITY - LEICESTER (1-0)

Un golàs de Kompany dona mitja Lliga al City de Guardiola

El central firma un espectacular cop amb la dreta des de fora de l'àrea que acaba amb l'agonia davant un ultradefensiu Leicester

jdomenech48040754 manchester city s belgian defender vincent kompany  c  celeb190506223829

jdomenech48040754 manchester city s belgian defender vincent kompany c celeb190506223829 / OLI SCARFF

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Estava a punt de plorar. Vincent Kompany, el central i capità del City, tenia els ulls plorosos. Acabava de marcar un dels gols de la seva vida, perquè li dona mitja Lliga a l’equip de Guardiola. Queda una jornada i té 95 punts. El Liverpool en té 94. Si els citizens guanyen el cap de setmana que ve al camp del Brighton, seran campions amb 98 punts. I l’equip de Klopp, que avui juga contra el Barça, podria arribar a la sobrenatural xifra de 97 i quedar-se sense cap premi.

El seu xut, a 27 metres de la porteria de Schmeichel, va sacsejar les estructures del modern Etihad i el vell futbol anglès

Un imponent xut des de fora de l’àrea va sacsejar les estructures del modern Etihad i del vell futbol anglès. Era a 27 metres de distància de la porteria de Schmeichel, un dels herois d’un ultradefensiu Leicester. Li havia passat la pilota Laporte, l’altre central del City.

En teoria, no havia de passar res. Kompany s’havia de limitar a traslladar la pilota per a Bernardo Silva, un dels millors del City. Va caminar, amb la pilota als peus, cinc o sis metres abans de pegar el xut de la seva vida amb la dreta, un gol que es va colar per l’escaire. Una autèntica barbaritat per trencar un partit que va ser una veritable agonia.

Cop de cap al travesser

 Es notava la tensió en la nit de Manchester. Bloquejat com va quedar en els primers 20 minuts. Sense rastre de l’electricitat que acostuma a irradiar el City de Guardiola, desproveït, a més, de dues peces bàsiques. No tenia Fernandinho. Ni, tampoc, De Bruyne. Tots dos, lesionats. Tot i que, en realitat, al centrecampista belga no l’ha tingut durant tota la temporada, que ha viscut més temps a la infermeria que al camp. Tot va canviar quan Bernardo Silva, ancorat a la banda dreta, va agafar la pilota i va començar a dominar el joc.

Guardiola va guanyar la primera Lliga amb 100 punts i ara potser en necessiti 98 per repetir Premier

A partir d’aquell moment es va modificar el paisatge del partit. El City va tancar a l’àrea de Schmeichel tot el Leicister, convertit en un frontó. Ho va fer amb l’equip de Guardiola agafat a la creativitat de Bernardo Silva, mentre Foden, la novetat en l’onze inicial, no podia ajudar un assetjat Kun Agüero. Assetjat perquè no li deixaven ni un sol metre lliure. Curiosament, la millor ocasió del City en la primera part va arribar a pilota aturada.

Notícies relacionades

Passada la mitja hora de partit, va volar el Kun per sobre de torres com Maguire i Evans, els centrals del Leicester, per connectar un gran cop de cap que va ser repel·lit pel travesser i que després va topar a la mà de Schmeichel. La pilota no va entrar com va determinar amb tota nitidesa la tecnologia de gol que utilitza la Premier. Guardiola es desesperava; el seu equip, també. Llavors, va arribar Kompany, disfressat d’un davanter meravellós amb aquest cop amb la dreta que va fer embogir el tècnic català i tot el City, que voreja la seva segona Lliga. La primera (17-18) amb 100 punts; en la segona potser n’ha de fer 98 sense oblidar en la seva vida la gran ocasió fallada per Iheanacho (m. 80) del Leicester.

 

La fitxa del Manchester City - Leicester (1-0) 

Manchester City: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Gündogan, David Silva, Foden, Bernardo Silva, Kun Agüero i Sterling. Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Gündogan, David Silva, Foden, Bernardo Silva, Kun Agüero i Sterling.