PARTIT AL CAMP NOU

Detinguts sis 'hooligans' del Liverpool per disturbis i agressions a la plaça Reial

Uns 500 seguidors inunden la cèntrica plaça bevent i alguns han llançat llaunes a la Guàrdia Urbana

whatsapp-video-2019-04-30-at-224728 vid 30 225204 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra estaran aquest dimecres a sobre dels4.800 aficionats del Liverpool desplaçats a Barcelona per a la Champions. No es preveuen enfrontaments amb seguidors radicals del Barça i les preocupacions són les "típiques" que impliquen els ‘hooligans’: l’alcohol, els efectes del qual ja han causat els primers danys.

Uns 500 seguidors s’han instal·lat aquest dimarts a la plaça Reial del barri Gòtic per beure i ja han provocat alguns incidents. Dos treballadors de l’hotel Plaça Reial han sigut agredits i han necessitat atenció mèdica. Alhora, dues persones més han patit contusions i fins i tot han acabat amb el nas fracturat, com a conseqüència de baralles. 

Sis ‘hooligans’ han sigut detinguts per la Guàrdia Urbana a l’arribar la nit. N’hi podria haver més, perquè alguns dels aficionats anglesos s’han dedicat a llançar llaunes de cervesa contra els agents de la policia local.

Els ‘hooligans’ han començat al matí a penjar banderes a les palmeres, a cridar i a jugar a futbol. I han begut; no han deixat de beure des de primera hora. La majoria d’ells aterrarà a la capital catalana el mateix dimecres al matí i començaran a beure quan surtin del taxi. L’estat d’embriaguesa sovint acaba causant problemes als bars de la plaça Reial, com els que ja han tingut lloc aquest dimarts, i dispara les vendes dels llauners ambulants. 

Dispositiu habitual

Els dispositius per controlar aficions rivals conflictives pertanyen a la Brigada Mòbil (Brimo). Però el d’aquest dimecres coincidirà amb les manifestacions de l’1 de maig i s’ha optat per reservar els especialistes d’ordre públic per a aquesta tasca i deixar els seguidors en mans dels antiavalots ARRO.

Notícies relacionades

La fase més complicada de l’operació és el seu trasllat fins alCamp Nou. El dispositiu es traslladarà llavors al Metro, fins a Palau Reial. Des d’allà, baixaran pel parc de la Maternitat fins a l’accés 21 de l’estadi. "Els anglesos estan acostumats a arribar amb poca antelació al partit i es posen nerviosos quan veuen que se’ls escorcolla i això provoca que acabin entrant tard. Els surt la supèrbia i llancen insults contra Espanya. Paciència. Si no volen entrar amb el partit començat, que arribin abans, perquè de l’escorcoll no es deslliuraran", asseguren fonts policials.

Per a demà, una empresa anglesa ha reservat la sala Razzmatazz per fer una festa privada de seguidors 'reds'. Hi portat grups i ‘dj’ de Liverpool. La iniciativa, privada, agrada a la policia catalana, perquè ajudarà a restar pressió a la plaça Reial. Després del partit no s’esperen incidents. "La majoria volarà a Anglaterra aquella mateixa nit. I els que es quedin a dormir estaran tan rebentats que, en principi, no donaran més problemes".