dur càstig

Vuit partits de sanció per a Diego Costa

El davanter blanc-i-vermell ja no podrà jugar amb el seu equip la resta de la temporada

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Atletico Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 6, 2019   Atletico Madrid’s Diego Costa is shown a red card by referee Jesus Gil Manzano              REUTERS/Albert Gea

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Atletico Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - April 6, 2019 Atletico Madrid’s Diego Costa is shown a red card by referee Jesus Gil Manzano REUTERS/Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Diego Costa, davanter del Atlètic, no tornarà a jugar aquesta temporada, sempre que no prosperin els recursos que presentarà el seu club, que està disposat a arribar a les últimes instàncies esportives espanyoles. El jugador ha sigut castigat aquest dimecres amb vuit partits de sanció, com a conseqüència de l’expulsió soferta dissabte passat al Camp Nou. Com que queden tan sols set jornades de Lliga, Costa ja no tornarà a vestir-se de blanc-i-vermell i, fins i tot, acumula una altra jornada de càstig que haurà de complir la pròxima campanya, a l’Atlètic, o si fitxa per un altre club de la Lliga espanyola.

Carmen Pérez, presidenta del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol, li va imposar la supersanció basant-se en els articles 94 (insults, ofenses verbals i actituds injurioses) i 96 del codi disciplinari (agafar, empènyer o sacsejar l’àrbitre). Per cada acció ha rebut quatre partits de sanció. Així mateix, a part de castigar-lo esportivament, Costa haurà de pagar una multa de 6.010 euros i l’Atlètic, una altra per valor de 2.800 euros.

En el minut 28

L’expulsió es va produir en el minut 28 de partit, amb empat a zero en el marcador, quan Diego Costa va ser expulsat i li va dir a l’àrbitre "em cago en ta puta mare". A continuació, en plena discussió amb el col·legiat extremeny Jesús Gil Manzano, el futbolista el va agafar de les mans per impedir-li que mostrés més targetes. El Comitè Tècnic d’Àrbitres disposava d’una gravació en què se sentia l’insult del futbolista, que ha servit per tombar l’al·legació de l’Atlètic, que va defensar el seu jugador dient que no havia insultat Gil Manzano, sinó que, enfadat per la vermella, havia cridat "la puta mare que em va parir". 

Notícies relacionades

L’àrbitre va reflectir a l’acta l’insult rebut pel davanter; en concret, en dues ocasions, i d’aquesta manera es va ratificar davant de la presidenta del comitè de competició. També Gil Manzano va escriure després de la derrota blanc-i-vermella davant del Barça per 2-0: "Una vegada expulsat, encara al terreny de joc, em va agafar dues ocasions pel braç per tal d’impedir que mostrés les amonestacions als seus companys dorsals 24 (José María Jiménez) i 2 (Diego Godín), respectivament". 

Diego Costa es perd, per tant, els set partits que ha de jugar l’Atlètic i que podrien ser clau davant d’un eventual declivi del Barça. El primer serà aquest dissabte contra el Celta, al Wanda Metropolitano i, posteriorment, els partits amb l’Eibar, el València, el Valladolid, l’Espanyol, el Sevilla i el Llevant.