L'Ajuntament «atura» la seva aportació al circuit de Montmeló per presumpte frau

«Ni un euro públic més fins que s'aclareixin els fets», avança Pisarello a Twitter

zentauroepp22390705 montmelo   12 05 2013     gran premio de catalunya de f rmul190402132642

zentauroepp22390705 montmelo 12 05 2013 gran premio de catalunya de f rmul190402132642

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dijous quel’Ajuntament “atura” la seva aportació al circuit de Montmeló del 2019 a causa d’un possible frau, uns ajuts que el consistori ja va començar a retirar de forma progressiva el 2015, ha dit en un apunt a Twitter recollit per Europa Press.

Ho ha dit després que ‘El Mundo’ hagi publicat que una auditoria sobre la gestió del circuit el 2017 hagi identificat més de mig milió d’euros en complements retributius considerats irregulars, uns pagaments “fora de tot conveni” que es van abonar tot i que el circuit acumula pèrdues que voregen els 10 milions d’euros.

“El 2015 vam anunciar que feia falta prioritzar la inversió pública a Barcelona i que retiràvem progressivament els ajuts al circuit de Montmeló. Davant el possible frau, aturem l’aportació del 2019. Ni un euro públic més fins que s’aclareixin els fets”, ha expressat el regidor de BComú a Twitter després de conèixer la notícia.

Contractes fora de control

Notícies relacionades

Segons ‘El Mundo’, l’auditoria revela irregularitats que van des del pagament de complements retributius fora de norma fins a la “falta de control en l’adjudicació de contractes menors o l’aprovació de dietes que estan prohibides per llei”, i també ha identificat problemes en la gestió per la venda i el control d’entrades per als grans premis de Motociclisme i Fórmula 1.

També es considera irregular el mètode de contractació dut a terme per la direcció del circuit amb diverses empreses i, en total, durant l’any investigat es van adjudicar set contractes que van sumar més d’un milió d’euros, i, segons l’informe, la mesa de contractació “no ha sigut vàlidament constituïda en cap dels expedients revisats”.