PRÈVIA MARROC - ARGENTINA

L'Argentina provarà de millorar davant del Marroc la seva imatge sense Messi

El combinat 'albiceleste' afronta el seu segon amistós de la data FIFA però aquesta vegada sense Leo Messi

aguasch47462741 madrid  spain   march 22  lautaro martinez of argentina comp190325130341

aguasch47462741 madrid spain march 22 lautaro martinez of argentina comp190325130341 / Quality Sport Images

2
Es llegeix en minuts
Efe

Amb la missió de recompondre la imatge després de la derrota davant de Veneçuela, l’Argentina afronta, sense Leo Messi, l’últim assaig abans de la Copa Amèrica, davant d’una selecció marroquina que també vol ajustar el seu equip per a la Copa de l’Àfrica.

La fugaç aparició de Messi, que va jugar a Madrid després de 265 dies absent i va tornar l’endemà a Barcelonapor molèsties al pubis, marca el partit de Tànger.

Per al Marroc, perquè decebut per no poder comptar amb el gran atractiu del partit –que ha propiciat que els 45.000 seients de l’estadi Ibn Batoutasiguin ocupats– ha enviat una queixa formal a l’Associació Argentina.

Per a l’Argentina, perquè la presència del '10' va obrir nous interrogants. N’hi va haver prou amb mitja dotzena d’aparicions de Messi al Wanda Metropolitano per demostrar l’enorme distància que el separa dels seus companys. Com va explicar el tècnic Lionel Scaloni després de la clatellada davant Veneçuela (1-3), és "la resta de jugadors la que ha de fer un pas endavant".

Evitar frustracions

La gran preocupació del futbol argentí és com envoltar el crac del Barcelona d’un equip competitiu. Evitar que, davant d’una nova frustració, es replantegi aquesta vegada de forma definitiva la seva renúncia al’‘albiceleste’. És una carrera contra rellotge per a Scaloni, que tan sols està confirmat en el càrrec fins a la Copa Amèrica.

El partit contra el Marroc, per aquest motiu, guanya en importància. L’Argentina necessita oferir una bona imatge, alimentar l’esperança abans de la cita d’aquest estiu al Brasil i resoldre molts dubtes que va deixar la seva última trobada, començant per l’esquema tàctic.

L’exjugador del Deportivo de la Corunya va utilitzar un esquema amb cinc defenses, amb Gonzalo Montiel i Nicolás Tagliafico gairebé incrustats al centre del camp, que es va mostrar excessivament vulnerable i podria tornar al 4-3-3, malgrat que Scaloni va assegurar que la derrota no es va produir "per una qüestió de sistema, sinó d’actitud".

Sense Messi, ni Gonzalo ‘Pity’ Martínez, que va patir una lesió muscular al bíceps femoral esquerre, Scaloni podria donar entrada en el conjunt a Ángel Correa i Paulo Dybala, que no van tenir minuts davant Veneçuela. De la mateixa manera, l’arquer del Boca, Esteban Andrada podria debutar en la selecció major, en substitució del porter del River, Franco Armani.

El combinat marroquí, per la seva part, afronta l’amistós de Tàngeramb el gust de la decepció al descartar-se definitivament la presència de Lionel Messi, que havia sigut el principal al·licient per a la venda d’entrades a tot elMarroc, tot i que gairebé des del primer moment hi va haver rumors consistents que no jugaria en aquest partit.

El seleccionador del Marroc, el francès Hervé Renard, està afinant les alineacions davant del pròxim repte més important del seu equip, la Copa de l’Àfrica de Nacions que se celebrarà entre el 15 de juny i el 13 de juliol a Egipte.

Tot i que el Marroc ha acabat primer del seu grup B en la fase classificatòria de la GOS, ha sigut en igualtat de punts amb el Camerun, la qual cosa va estar per sota de les aspiracions d’un equip que les ha revisat a l’alça després delMundial de Rússia de l’estiu passat.

En l’últim partit de classificació, jugat contra Malawi, el marcador no va passar de l’empat a zero, i en aquell partit van destacar en defensa AbdelhamidBourabia al centre del camp, Rachid Aloui en atac i, per sobre de tots ells, el jove marrocoholandès Oussama a l’Idrissi, alineat per primera vegada amb el primer equip.

Alineacions probables:

Marroc: Munir Mohamedi, Oualid El Hajjam, Yunis Abdelhamid, Romain Saiss, Abdelkrim Baadi, Ait Bennaser, Mehdi Bourabia, Hakim Zyech, Baadi, Oussama Idrissi, Rachid Alioui.

DT: Hervé Renard (França)

Argentina: Leandro Andrada, Renzo Saravia, Germán Pezzella, Walter Kannemann, Nicolás Tagliafico, Roberto Pereyra, Guido Rodríguez, Iván Marcone, Rodrigo de Paul, Ángel Correa, Paulo Dybala.

DT: Lionel Scaloni.

Notícies relacionades

Estadi Ibn Batouta de Tànger. 45.000 espectadors.

Hora: 19.00 (20.00 GMT).