LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN D'ESQUÍ

Dominik Paris aconsegueix el doblet descens-supergegant a Andorra

L'italià, nou rei de la velocitat, guanya també la general de supergegant amb el seu tercer doblet de la temporada

zentauroepp47344726 italy s dominik paris competes during the men s super g race190314122930

zentauroepp47344726 italy s dominik paris competes during the men s super g race190314122930 / Gabriele Facciotti

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Dominik Paris serà un dels noms propis de les finals de la Copa del Món d’esqui alpí que s’estan disputant per primera vegada alPirineu. L’altíssim italià de 29 anys, nascut a Merano, casat, amb un fill i en les seves hores lliures líder d’una banda de heavy metal anomenada Rise OF Voltage, s’ha imposat aquest dijous en el supergegant igual com ho va fer dimecres en el descens, tots dos a la pista de L’Àliga del sector el Tarter, a Grandvalira (Andorra), i ha aconseguit així el seu tercer doblet de la temporada 2018-19, després dels aconseguits en les mateixes proves en les etapes de Bormio (Itàlia) i Kvitfjell (Noruega).

Notícies relacionades

Paris no només ha guanyat la carrera, sinó que ha aconseguit el seu primer Globus de Cristall com a guanyador de la general en supergegant, un títol que es jugava amb, ni més ni menys, que cinc esquiadors més. Tots ells s’han vist impotents per derrotar el confiat esquiador italià, que ha guanyat amb un temps de 1.20.42 minuts, per davant del suís Mauro Caviezel (1.20.57), l’austríac Vincent Kriechmayr (1.20.86) i el noruec Kjetil Jansrud (1.21.00). Tots ells tenien opcions en la general, el mateix que l’austríac Matthias Mayer (sisè) i el noruec Aleksander Aamodt Kilde (vuitè).

Ha sigut la setena victòria de Paris en una temporada impressionant per a ell, i que acaba en gran guanyant les quatre últimes proves que ha disputat. A més, en els Mundials d’Are (Suècia) del mes passat, va aconseguir el seu primer or, precisament en supergegant, especialitat en la qual ha pujat cinc vegades al podi en set carreres de la Copa del Món.

Temes:

Esquí Andorra