LES FINALS DE LA COPA DEL MÓN

Andorra corona Dominik Paris i Beat Feuz en descens

L'italià guanya la carrera i el suís, sisè, la general, en el primer gran descens celebrat al Pirineu

zentauroepp47329651 soldeu  andorra   march 13  dominik paris of italy competes 190313111301

zentauroepp47329651 soldeu andorra march 13 dominik paris of italy competes 190313111301 / Alexis Boichard Agence Zoom

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

L’italià Dominik Paris ha sigut el vencedor del primer descens que se celebra alPirineu en qualsevol competició d’alt nivell. Les finals de la Copa del Món de Grandvalira (Andorra) han coronat el seu primer vencedor, el mateix Paris, i el primer campió pendent, que ha sigut el suís Beat Feuz, que amb el seu sisè lloc ha salvat el lideratge amb què arribava en la modalitat i s’ha emportat el seu segon Globus de Cristall consecutiu en descens.

L’entrega dels Globus de Cristall (el trofeu que acredita els millors de la temporada) és el gran al·licient de la setmana final de la Copa del Món, que per primera vegada recala a la serralada pirinenca. Grandvalira ja havia organitzat un parell de proves de la competició de la regularitat, en categoria femenina, els anys 2012 i 2016, i només en les proves més tècniques (eslàlom i gegant).

La pista de L’Àliga del sector d’El Tarter, perfectament condicionada, ha acollit aquest primer gran descens pirinenc, una carrera de 2.598 metres amb un desnivell de 710 metres amb arribada als 1.725 metres d’altitud, davant d’una grada amb 1.000 espectadors.

Dominik Paris (esquerra) abraça Beat Feuz després del descens del Tarter. / ALESSANDRO TROVATI (ap)

Paris, que necessitava restar 80 punts a Feuz per arrabassar-li el lideratge ha complert al sumar els 100 punts que dona la victòria, amb un temps de 1.26.80 minuts, però el petit però compacte suís en tenia prou amb un 12è lloc. Al final ha sigut sisè, a 0.64 centèsimes de l’italià, i tots dos s’han fos en una abraçada a l’haver aconseguit parcialment els seus objectius en una carrera molt disputada amb 11 esquiadors en el mateix segon. La plata ha sigut per al noruec Kjetil Jansrud (a 34 centèsimes de Paris) i el bronze, per a l’austríac Otmar Striedinger (a 41).

Notícies relacionades

Paris, de totes maneres, tindrà una nova oportunitat d’emportar-se un dels Globus de Cristall petits (els dos grans, per als campions de la general, ja tenen amos: l’austríac Marcel Hirscher i la nord-americana Mikaela Shiffrin). Serà aquest mateix dijous en el supergegant (12.00 h), especialitat en què és líder, amb 330 punts, però en què cinc esquiadors més tenen encara opcions matemàtiques de desbancar-lo.

Tota la informació del descens femení.

Temes:

Esquí