curiosa iniciativa

Iniesta inaugura una estació de metro dedicada a 'Oliver y Benji'

Els dos personatges animats sempre han sigut els favorits del futbolista manxec del Vissel Kobe

7b898a41-b279-4bd3-af30-38273ea5787c-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts

Andrés Iniesta va assistir aquest dilluns a la presentació de la redecoració d’una estació de Tòquio que ha sigut coberta amb imatges d’‘Oliver y Benji’, la sèrie d’animació sobre futbol per excel·lència i favorita del centrecampista. Iniesta va estar acompanyat en l’esdeveniment de l’estació de Yotsugi pel creador de la sèrie, Yoichi Takahashi, que li va entregar una samarreta del New Team (Nankatsu en japonès) –l’equip del protagonista de la sèrie, Oliver Atom (Tsubasa Ozora)–, dedicada i amb un dibuix del número 8 del Vissel Kobe japonès al costat del personatge.

"Són els meus dibuixos favorits des que era molt petit, i ser avui aquí i tenir l’oportunitat d’estar amb el seu creador [...] és molt especial", va dir el centrecampista espanyol després de rememorar els seus matins amb sis, set anys davant el televisor veient les peripècies d’Oliver Atom  i Benji Price (Genzo Wakabayashi) abans d’anar a l’escola.

La decoració

El terra del vestíbul de l’estació de tren s’ha convertit en un camp de futbol, mentre que, a l’alçar la vista al sostre, els transeünts poden veure Oliver  executant un xut a porta. A les escales, Benji sembla estar parant un gol, i un missatge al costat demana els usuaris que no corrin per agafar el comboi.

A més de les imatges de la sèrie d’animació, que corresponen a l’adaptació de la sèrie d’animació (‘anime’) que es va estrenar l’abril del 2018, la veu del protagonista realitza els anuncis de l’estació i el tema ‘Moete hero’, cançó de tancament de l’esmentada sèrie, és la melodia que anuncia el tancament de portes dels trens.

Notícies relacionades

La sèrie "de sempre ha tingut moltíssim èxit entre els nens i nenes, des de molt petits han sigut un dels dibuixos preferits de molts nens, no només meus", va dir Iniesta al parlar sobre la presència i fama que té aquesta història futbolística fora del Japó.

Estació freqüentada

El districte de Katsushika de Tòquio, on es troba l’esmentada estació, és una de les meques dels aficionats a la sèrie, ja que Takahashi és natural d’aquesta àrea. El creador d’‘Oliver y Benji’ va dir durant l’esdeveniment que espera que la gent "es deixi caure per l’estació", on conflueixen diverses línies que arriben fins als aeroports de Haneda i Narita. El manga ‘Captain Tsubasa’ (anomenat ‘Oliver y Benji’ a Espanya, i ‘Supercampeones’ a Hispanoamèrica), va començar a publicar-se a la revista ‘Shonen Jump’, de l’editorial Shueisha, el 1981 i compta amb diverses continuacions.