Greus incidents

El Terrassa retira el seu equip de veterans pels insults sexistes

Els jugadors van increpar amb crits masclistes les futbolistes del seu club i les del Viladecavalls mentre disputaven un partit oficial

zentauroepp46828982 suspenden un partido del terrassa femenino por presuntos ins190204153255

zentauroepp46828982 suspenden un partido del terrassa femenino por presuntos ins190204153255

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El Consell d’Administració del Terrassa FC, després una llarguíssima reunió de tots els membres que es va acabar dilluns a la nit, va acordar retirar de la competició el seu equip de veterans com a conseqüència dels greus incidents que van succeir dissabte a l’estadi Olímpic, quan un grup d’aquests jugadors va increpar amb crits i insults sexistes les futbolistes del conjunt femení B, que s’enfrontava al Viladecavalls en el partit corresponent a la Segona Catalana.

"Després d’haver analitzat i parlat amb tots els representats –afirma el comunicat– i els responsables dels equips i les àrees implicades en els incidents, el Consell d’Administració ha pres la decisió, de conformitat amb l’establert al reglament de règim intern, de retirar de la competició l’equip de veterans del club perquè considera que les desqualificacions per insults masclistes són una falta molt greu".

Notícies relacionades

Els jugadors veterans, pel que sembla, irritats perquè es retardava l’inici del seu partit davant del Júpiter, van deixar anar diversos crits contra les seves companyes femenines i l’equip rival, que va motivar la suspensió del partit i una seguda al camp de les futbolistes, els seus familiars i alguns aficionats en senyal de protesta.

Els crits, d’un clar contingut sexista i masclista, van ser reflectits a l’acta arbitral, tal com va publicar dilluns aquest diari. La majoria de televisions i diferents mitjans informatius es van fer ressò dels incidents. El Terrassa, en el seu comunicat, fa també una crida a favor del compromís per la igualtat i per un esport allunyat de qualsevol símptoma de violència.

Protesta federativa

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va mostrar el "seu més enèrgic rebuig" dels insults "grollers i masclistes" abocats al partit. "Aquests comportaments no són acceptables en el nostre futbol" va explicar la RFEF en el seu compte oficial de Twitter.