LES TORNADA DELS QUARTS DE LA COPA

L'Espanyol es fon en una pròrroga dolorosa a Sevilla

L'equip periquito va tenir a prop les semifinals davant del Betis però es va ensorrar llastat per l'expulsió de Marc Roca

rpaniagua46771607 graf8307  sevilla  30 01 2019   el defensa del betis marc ba190130204525

rpaniagua46771607 graf8307 sevilla 30 01 2019 el defensa del betis marc ba190130204525 / JULIO MUNOZ

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un any després, l’Espanyol  es troba just almateix lloc: eliminat a quarts de la Copa i a la zona baixa de la Lliga. El Barça va tombar el curs passat l’equip periquito en aquest torneig il·lusionant que s’escapa sense remei des del 2006, quan es va aconseguir l’últim títol. Aquesta vegada va ser el Betis el que va liquidar l’equip de Rubi.

Va ser un adeu molt dolorós. Els blanc-i-blaus, novament de groc a Sevilla, van ser millors durant una hora i van acariciar les semifinals, però es van fondre en el tram final. La pròrroga, precedida de l’expulsió de Marc Roca, va acabar matant un Espanyol sense alè (3-1).

Cop de Cap de Baptistao

Costa digerir una derrota com la soferta pels periquitos en el Villamarín, l’escenari que acollirà la final de Copa el 25 de maig. Si l’equip no hagués competit o el rival hagués sigut molt superior potser seria més senzill acceptar el comiat. Però res d’això va passar, almenys fins al minut 76, quan Lo Celso va posar les taules i va conduir el partit a la pròrroga. En tots els duels precedents va passar el mateix: l’Espanyol va plantar cara al Betis però va acabar dessagnant-se.

Amb novetats com la ubicació de Javi López en el lateral esquerrà o l’entrada de Víctor Sánchez en la medul·lar, Rubi va plantejar el xoc amb ganes de marcar com més aviat millor després de l’1-1 de l’anada. I el seu equip va respondre de meravella amb una posada en escena admirable que va mantenir a ratlla el Betis. Una rematada al travesser de Baptistao després d’un cop de cap de Borja Iglesias (m. 23) va estar a punt d’aixecar l’Espanyol. Novament va fallar el brasiler una ocasió clara, però després es va redimir amb un perfecte cop de cap per segellar el 0-1 (m. 33).

La caldera del Villamarín

Vencia i convencia l’Espanyol, que va acariciar el segon en un cop de cap del Panda repel·lit per Joel (m. 52) i en una acció de Piatti ben defensada per Bartra (m. 55). Tot funcionava a la perfecció fins a l’hora de joc. Amb Joaquín sobre el camp en lloc del lesionat Carvalho el Betis va guanyar profunditat i Roberto es va lluir davant de Sergio León (m. 63). La caldera del Villamarín va començar a cremar com mai i el panorama del duel va canviar per complet.

Notícies relacionades

El Betis va prémer per les bandes, ajudat també pel talent de Canales i la determinació de Lo Celso, que va firmar les taules (m. 76). El duel semblava encaminat cap a la pròrroga sense més sobresalts, però Marc Roca va cometre un error infantil que va acabar pagant amb la segona groga segons abans del temps suplementari.

"Una pena molt gran"

Va ser una acció decisiva. L’equip ja estava sota mínims i va acabar agonitzantSergio Léon (m. 95) i Mandi (m. 99) van firmar la sentència d’un Espanyol que s’ha d’aixecar com més aviat millor. "És una pena molt gran. En molts moment vam tenir l’eliminatòria per decantar-la a favor nostre. L’expulsió  va ser clau, però cal estar orgullosos de l’equip", va reflexionar Rubi. 

Betis, 3; Espanyol, 1

<strong>BETIS:</strong> Joel (7); Mandi (8), Bartra (7), Sidnei (6); Francis (6), Carvalho (5), Lo Celso (8), Canales (8), Guardado (6); Lainez (5), Loren (5). Tècnic: Quique Setién (7). Canvis: Joaquín (8) per Carvalho (m. 54); Sergio Léon (9) per Lainez (m. 61), Javi García (s.q.) per Guardado (m. 103).