la retirada d'una estrella

Javier Fernández: "De vegades la realitat supera el que somies"

El campió d'Europa s'acomiada emocionat a Madrid durant un acte d'homenatge

GRAF6789. MADRID, 28/01/2019.- El patinador español Javier Fernández, doble campeón del Mundo de patinaje artístico, durante el acto de despedida este lunes en el Palacio de Hielo de Madrid. EFE / Rodrigo Jiménez

GRAF6789. MADRID, 28/01/2019.- El patinador español Javier Fernández, doble campeón del Mundo de patinaje artístico, durante el acto de despedida este lunes en el Palacio de Hielo de Madrid. EFE / Rodrigo Jiménez / Rodrigo Jimenez (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El patinador espanyol Javier Fernández, recent campió d’Europa a Minsk (Bielorússia) es va acomiadar de l’alta competició entre amics a la pista de gel del Palau de Gel de Madrid i va assegurar que "la realitat supera el que somies". "Faig una crida als que tinguin un somni, siguin més grans o petits. Us animo a perseguir els vostres somnis, per impossible que sembli, els somnis es compleixen, i fins i tot la realitat supera el somiat, com a mi m’ha passat", va declarar.

L’acte es va desenvolupar en un escenari muntat sobre la pista de gel més gran d’Espanya, on Javier Fernández va arribar amb vestit però amb els patins posats perquè, com ell mateix va dir, deixa la competició però no el patinatge, perquè vol "continuar patinant, ensenyant els nens...". "No deixo de fer el que sempre m’ha agradat fer", va indicar. "Tenim molt de futur. Les exhibicions de 'Revolution on ice', campaments d’estiu, seminaris; no només a Espanya, sinó arreu del món. En el futur m’agradaria ser entrenador i tenir una escola", va declarar.

Els inicis

Javier Fernández va començar el seu discurs recordant els seus inicis que l’han portat fins a acumular un palmarès de set campionats d’Europa, dos campionats del món i un bronze olímpic, i va voler agrair el suport, visiblement emocionat, de tots els que l’han acompanyat aquests anys.

"Tan important són aquests campionats com l’escalf dels aficionats, l’afecte amb què m’heu tractat els mitjans de comunicació i el recolzament dels patrocinis", va assegurar. "I, sobretot, vull donar les gràcies a la meva família. Mai us podré agrair prou tot el que heu fet per mi. Devia ser molt difícil deixar que un nen de 17 anys sense gairebé parlar anglès viatgés pel món. Me’n vaig anar amb 17 anys a viure als Estats Units", va continuar.

L’emoció

Notícies relacionades

Fernández va voler donar les gràcies també al seu entrenador: "Bryan Olsen és el meu segon pare. Va haver de patir amb la personalitat d’un adolescent espanyol que no tenia la disciplina que tinc ara. Com el trobaré a faltar... i també aquesta abraçada que et fan els entrenadors abans de sortir a competir", va admetre.

L’estrella madrilenya va tenir temps també per fer una broma malgrat l’emoció que va viure durant tot l’acte: "Soc qui soc. Vull demanar també disculpes a les persones que han patit les meves badades. Recordo una vegada que vaig arribar a un campionat i se’m van oblidar els patins", va dir fent broma. "Em deixo per al final la meva nòvia, la Marina, que ha patit les meves absències i ha sigut la inspiració dels meus últims èxits", va concloure Javier.