EUROPEUS DE PATINATGE ARTÍSTIC

Javier Fernández, tercer després del programa curt

El patinador espanyol buscarà medalla dissabte en el seu adeu a la competició

jcarmengol46686608 isu european figure skating championships   minsk arena mult190124155040

jcarmengol46686608 isu european figure skating championships minsk arena mult190124155040 / VASILY FEDOSENKO

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’espanyol Javier Fernández va obtenir aquest dijous la tercera millor nota en el programa curt delsEuropeus de patinatge artístic de Minsk (Bielorússia), en en el qual s’acomiada de la competició.

Fernández, campió continental en les sis anteriors edicions, va acabar, amb 91,84 punts, per darrere dels russos Mikhail Kolyada, amb 100,49, i Alexander Samarin, amb 91,97.

Les posicions finals es decidiran en el programa lliure del pròxim dissabte. Amb aquesta competició, Fernández s’acomiadarà del patinatge de competició, en el qual ha sigut també dues vegades campió del món i medallista de bronze als Jocs Olímpics del 2018 a Pieonchang (Corea del Sud).

Amb la coreografia de 'La malagueña' amb la qual va guanyar l’or mundial el 2016, Fernández va competir a Minsk per primera vegada en tota la temporada i tot i així va presentar un exercici d’alt risc, amb dos quàdruples que va executar sense inconvenients, tot i que en un posterior triple axel va fer un pas de més en la recepció per evitar la caiguda.

'SuperJavi' es va quedar lluny dels 103,82 punts que va obtenir fa un any en el programa curt dels anteriors Europeus, quan va sumar la seva sisena corona camí de la medalla olímpica de bronze que va guanyar un mes després als Jocs de Pieonchang.

Kolyada, favorit

Fernández, de 27 anys, dues vegades campió mundial, abordarà dissabte el programa lliure amb un altre dels seus exercicis més celebrats, 'El hombre de la Mancha', el mateix que va presentar als Jocs.

Notícies relacionades

Partirà amb un marge d’avantatge de 3,68 punts sobre el francès Kevin Aymoz, el seu rival més pròxim per un lloc al podi –serà difícil que a Kolyada se li escapi l’or–, bronze en les dues edicions anteriors. El rus, de 23 anys, va superar amb escreix la seva millor nota fins ara en un programa curt, que era de 97,04 punts.

El georgià Morisi Kvitelaixvili, un altre dels favorits, va tenir una caiguda i va quedar lluny dels primers llocs. L’altre espanyol en competició, el campió nacional Héctor Alonso, va acabar en la trenta-quatrena plaça.

Classificació del programa curt

<span style="line-height: normal; background-color: rgb(255, 255, 255);">1. Mikhail Kolyada (RUS) 100,49</span>