Frau fiscal

Cristiano Ronaldo ratifica a l'Audiència de Madrid el pacte amb Hisenda

El futbolista entra per la porta del tribunal després d'haver-li sigut denegat l'accés pel garatge

ronaldo-locutado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El futbolista portuguès i exjugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo ha tornat aquest dimarts a Espanya per ratificar a l’Audiència Provincial de Madrid el pacte al qual va arribar amb Hisenda per haver defraudat 14,7 milions d’euros entre els anys 2011 i 2014.

Cristiano Ronaldo ha entrat a la seu judicial per la porta després d’haver-li sigut denegada la petició d’entrar pel garatge per esquivar els mitjans de comunicació.

L’acord conclou l’acusació de la Fiscalia per haver desviat a paradisos fiscals els beneficis per drets d’imatge. En el seu escrit d’acusació, el fiscal sol·licita 23 mesos de presó a Ronaldo per la comissió de quatre delictes contra la Hisenda Pública relatius a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) durant els exercicis fiscals que van de l’any 2011 a l’any 2014.

Segons el fiscal, el futbolista va ocasionar un perjudici a la Hisenda Pública de 5.717.174 euros. D’aquesta quantitat, el 13 de juliol passat l’acusat havia ingressat a l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) 5.698.411,70 euros i un milió més (1.090.632,41 euros) per pagar els interessos de demora generats fins aquell dia, amb la qual cosa el deute penal, per la fiscalia, ha quedat satisfet.

Rendes per imatge

Notícies relacionades

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Pozuelo de Alarcón va instruir la causa per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública, davant de la possible existència d’una infracció penal prevista i penada als articles 305 i 305 bis del Codi Penal.

La fiscalia, en la seva denúncia, remarca que el denunciat es va aprofitar d’una estructura societària creada el 2010 per ocultar al fisc les rendes generades a Espanya pels drets d’imatge, una cosa que suposa unincompliment "voluntari" i "conscient”de les seves obligacions fiscals a Espanya.