Suspès el judici de Xabi Alonso pels dubtes sobre la competència de l'Audiència de Madrid

La Fiscalia sol·licita cinc anys de presó per la comissió de tres delictes durant els exercicis fiscals del 2010, 2011 i 2012

zentauroepp46655250 xavi alonso190122112252

zentauroepp46655250 xavi alonso190122112252

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Audiència Provincial de Madrid ha suspès aquest dimarts el judici que tenia previst celebrar contra l’exfutbolista Xabi Alonso fins que es resolguin els dubtes sobre la competència en relació amb l’aplicació de la reforma del Codi Penal en un dels tres delictes fiscals de què se l’acusa.

L’entrenador de futbol s’ha assegut durant uns minuts al banc dels acusats de la Secció 30 de l’Audiència madrilenya. A l’inici de la vista, el seu advocat ha plantejat en la fase de qüestions prèvies dubtes sobre la competència, determinant la presidenta de la Secció la suspensió fins que es resolgui l’assumpte.

La Fiscalia de Madrid sol·licita cinc anys de presó per la comissió de tres delictes contra la Hisenda Pública durant els exercicis fiscals del 2010, 2011 i 2012. Si s’apliqués l’última reforma, un dels delictes fiscals que està agreujat seria penat amb menys anys i la sol·licitud fiscal de condemna seria inferior als cinc anys. Llavors, ja seria competència d’un jutjat penal de Madrid.

Notícies relacionades

El representant del Ministeri Públic reclama la mateixa pena per a l’assessor fiscal Ivan Zaldúa Azcuenaga i per a l’administrador de la societat Kardazli Comercio Serviços de Consultoria e Investimentos LDA, Ignasi Maestre Casanova.

A cadascun d’ells, a més, els exigeix el pagament d’una multa de 4 milions d’euros i, en concepte de responsabilitat civil, els demana l’abonament de forma conjunta i solidària de 2.032.845 euros a l’Agència Tributària, això és, la quantitat total del perjudici econòmic que va provocar a l’Administració Tributària, més els interessos generats.

Temes:

Frau fiscal